U gradnju i opremanje uložit će 2,4 milijuna kuna: Rok do kraja jeseni

Podravski list profile

U zoni gospodarenja otpadom u Virju na zemljištu uz pročistač otpadnih voda počela je izgradnja reciklažnog dvorišta. Izvođač radova je virovska tvrtka GT Jura, a vrijednost investicije je 2,4 milijuna kuna od čega je 1,9 milijuna bespovratnih sredstava iz fonda Europske unije, dok će preostalih 500.000 izdvojiti Općina.

– Za naš udio namjeravamo povući i potpore iz državnog i županijskog proračuna i vjerujemo da ćemo u tome ponovno biti uspješni – kaže Mirko Perok, načelnik Općine Virje.

Reciklažno dvorište bit će površine 1800 četvornih metara, a plan je da se službeno otvori u ožujku iduće godine. Općina će upravljanje osigurati putem koncesionara.

– Radovi će trajati četiri mjeseca nakon čega nas očekuje ishođenje uporabne dozvole. Ovim projektom ćemo mještanima omogućiti odgovarajuće mjesto za odlaganje “iskoristivog” otpada te ispuniti našu zakonsku obvezu – kaže Mirko Perok.

Cilj projekta je, uz izgradnju reciklažnog dvorišta, i provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti na području općine. Informativno-obrazovne aktivnosti obuhvaćaju slanje letaka mještanima, dijeljenje promotivnih materijala prilagođenih djeci, postavljanje plakata po javnim ustanovama te edukativne radionice za vrtićarce i školarce.

-Nadam se da će informativno-obrazovne aktivnosti pobuditi ekološku svijest mještana te da će reciklažno dvorište ispuniti svoju svrhu – zaključio je Mirko Perok.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti