U gradski vodovod i kanalizaciju uložit će se 221 milijun kuna

Podravski list profile

‘Unatoč ispadanju općina Legrad i Sokolovac iz projekta aglomeracije Koprivnica, na korak smo do cilja i potpisivanja ugovora, samo čekamo završni dokument kojim bismo trebali dobiti završnu potvrdu te nakon toga krenuti s realizacijom aglomeracije’, riječi su Zdravka Petrasa, predsjednika Uprave Koprivničkih voda, jedne od tvrtki koja intenzivno sudjeluje u aglomeraciji.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, korigirana je završna vrijednost projekta, i ona sada iznosi 410,9 milijuna kuna te je i dalje najveći infrastrukturni projekt u našoj županiji.

– Aglomeracija Koprivnica najdalje je odmakla od svih takvih projekata u državi unatoč odluci Europske unije da se iz projekta maknu Legrad i Sokolovac. Za njih ćemo naći neko drugo rješenje financiranja vodovoda i kanalizacije – rekao je Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda.

Prvotno je bilo planirano izgraditi ili rekonstruirati 141 kilometar cijevi, no novim planom ta se dužina smanjila na 86,2 kilometra.

– Što se tiče Koprivnice, odradit će se rekonstrukcija 13 kilometara kanalizacije, rekonstrukcija 18 kilometara vodovoda te će se izgraditi novih 12,5 kilometara vodovodne mreže. Od ukupnog iznosa, 410,9 milijuna kuna, na Koprivnicu otpada 221,2 milijuna, od čega će EU sufinancirati 150,5 milijuna. Ostatak će se podijeliti na lokalno i nacionalno financiranje, a Grad Koprivnica platit će 18,8 milijuna kuna – objasnio je Petras.  Konkretni radovi nakon provođenja postupka javne nabave trebali bi početi početkom 2020. godine, a završiti do kraja 2021.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Radiju Križevci nagrada HURIN-a

Na 12. danima elektroničkih medija, koji su prošli tjedan održani u Zadru, Radio Križevci primili su nagradu Hrvatske udruge radijskih nakladnika za svoju akciju „Izbor

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti