U gradskom kvartu: “Nesavjesni vozači našu ulicu zamijenili su autocestom!”

Stanovnici Ulice Radnička cesta u đurđevačkom kvartu Ledine već duže upozoravaju na narušenu sigurnost u prometu u njihovoj ulici. Nesavjesni vozači, kažu oni, ne poštuju ograničenja brzine te doslovno projure kroz njihovu ulicu čime je ugrožena sigurnost pješaka, a najviše djece. U ulici je s jedne strane izgrađen nogostup, no svejedno su pješaci ugroženi prilikom prelaska ceste.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Godinama naša ulica pojedinim vozačima služi kao autoput jer je cesta ravna pa nagaze na gas. Situacija se za pješake malo popravila izgradnjom nogostupa, no još uvijek smo u strahu za našu djecu koja moraju prelaziti cestu kako bi hodala po pješačkoj stazi – kaže Maja Malkoč.

Stanari su, dodaje ona, s prometnom problematikom u više navrata upoznali i gradsku upravu i policiju. Često policijske patrole kontroliraju brzinu u Ulici Radnička cesta, no čim se „maknu“, nesavjesni vozači ponovno „divljaju“ po cesti.

– Jedino trajno rješenje je postavljanje ležećih policajaca i u našoj ulici. Samo na taj način stat će se na kraj neodgovornim vozačima jer će biti prisiljeni poštivati ograničenja brzine. Kružni tokovi nisu pomogli jer su svejedno na raskrižjima na ulazu i izlazu iz naše ulice vozači morali usporiti jer je to sporedna cesta. Bilo bi dobro kad bi se i na drugoj strani ulice izgradila pješačka staza – zaključila je Maja Malkoč.        

U gradskoj upravi ističu kako je u Ulici Radnička cesta izgrađena pješačka staza s jedne strane ulice, kao i dva kružna toka na krajevima ulice, čime je značajno povećana sigurnost svih sudionika u prometu uključujući i pješake. U planovima je gradske uprave da sve ulice u gradu imaju pješačku stazu barem s jedne strane, a da se nakon toga nastavi s podizanjem sigurnosti pješaka i ostalih sudionika u prometu na području grada.

– Trenutno su u izgradnji mostovi na istočnoj obilaznici grada koji su preduvjet da se dio prometa preusmjeri i da uopće ne prolazi kroz grad Ulicom Radnička cesta, čime će se dodatno povećati sigurnost u toj ulici – navode u gradskoj upravi.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI