U Hrvatskoj 81 novozaraženih, ponovo radi COVID -19 ambulanta u Koprivnici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen je 81 novi slučaj zaraze koronavirusom pa je broj trenutno aktivnih slučajeva trenutačno 647. Na liječenju je 81 osoba, a tri pacijenta su na respiratoru. U posljednja 24 sata testirana je 981 osoba. Dvije osobe su nažalost preminule.

Isto tako, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao koordinaciju na kojoj je raspravljeno o epidemiološkoj situaciji na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je izvijestio kako je epidemiološka situacija stabilna te nema novih oboljenja bolesti COVID-19.  U općoj populaciji četiri  osobe imaju aktivni pozitivitet na koronavirus s blagim simptomima, a u kućnoj samoizolaciji se nalazi 21 osoba.

Na koordinaciji je sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH donesen i Zaključak o ponovnoj aktivaciji COVID-19 ambulante u djelatnosti obiteljske/opće  medicine  za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom. Izdvojena ordinacija se nalazi  u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10  (ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu), a s radom će započeti u ponedjeljak 6.srpnja. Ambulanta će raditi od ponedjeljka do subote u vremenu od 07 do 09 sati, a u slučaju potrebe radno vrijeme ambulante  će se produljivati.

Sukladno Odluci Stožera, u radu će sudjelovati djelatnici svih zdravstvenih ustanova (Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, OB Koprivnica, Zavod za Hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije) te privatnim zdravstvenim radnicima obiteljske medicine s područja županije.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje i pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI