U INAT ORBANU Migranti u Podravini uspjeli ‘probiti’ strogo čuvanu granicu s bodljikavom žicom i dokopati se Mađarske

U predjelu Jelkuš ima jedan mali dio granice na koji Mađari nisu mogli postaviti bodljikavu žicu, što je netko od švercera migrantima otkrio te ih dovezao na to područje - priča nam mještanin Križnice


Autor: podravski.hr — 14.09.2018. / 13:12 Aktualno

Pripadnici HGSS-a i policije na području Križnice kod Pitomače

Mađarski premijer Viktor Orban ipak nije uspio ‘obraniti’ Europu od migranata. Kako naš portal ekskluzivno doznaje, 20 migranata krenulo je iz Pitomače kod Virovitice u ilegalni prelazak granice na rijeci Dravi.
Tri su migranta zaustavljena na hrvatskoj strani, a 17 ih je uspjelo ući u Mađarsku. No, sedmoricu je mađarska granična policija odmah uhitila, a desetorici se gubi svaki trag.
Pitomački granični policajci prekjučer su na području Križnice kod Pitomače uhitili tri migranta koja su pokušala ilegalno priječi u susjednu Mađarsku. Prema neslužbenim informacijama, šverceri migranata su na pitomačko područje dovezli ukupno 20 osoba. No, strahuje se da to nije konačan broj.

Na Križnicu se dolazi skelom i pješačkim mostićem preko Drave

U potragu za migrantima na području Pitomače bila je uključena i Gorska služba spašavanja te lovci i ribolovci koji dobro poznaju teren na križničkom području Jelkuš.
– U predjelu Jelkuš ima jedan mali dio granice na koji Mađari nisu mogli postaviti bodljikavu žicu, što je netko od švercera migrantima otkrio te ih dovezao na to područje. No, problem je što se na tom području mora dvaput prijeći Drava, odnosno njen stari i novi tok pa je to očito zbunilo migrante i većina njih je otkrivena u namjeri da uđe u susjednu Mađarsku – priča nam danas mještanin pitomačkog naselja Križnica koje graniči s Mađarskom.
Mađari će, kako neslužbeno doznajemo, našim policajcima danas predati sedam migranata koji su uhićeni, a kako je za sve njih evidentiran ulazak u Srbiju, naši će ih “plavci” deportirati na srbijanski teritorij. (db)

Policijska patrola u čamcu na Dravi kod Križnice

FOTO: ARHIVA