U jednom danu četiri požara u županiji: Ljudi, pridržavajte se zakona!

Kako doznajemo u podravsko-prigorskoj policiji, u protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su četiri požara na otvorenom prostoru.

-Ovom prilikom apeliramo na građane da se pridržavaju odredaba Zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama te općinskim i gradskim odlukama o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla – upozoravaju u PU.

Prvi se dogodio oko 10.30 sati u Svetom Ivanu Žabnom. Tamo je 39-godišnjak spaljivao suhu travu i nisko raslinje te se požar proširio na susjednu parcelu kojom prilikom su nagorjele sadnice hrasta. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljeno izvješće.

-Potom je oko 12 sati u Koprivnici u Špoljarskoj ulici 47-godišnjak u vrtu spaljivao trsje te se uslijed vjetra vatra proširila na susjednu parcelu gdje je izgorjela suha trava i raslinje. Također, oko 12.50 sati u Jagnjedovcu 21-godišnjakinja je spaljivala suho granje te se uslijed vjetra vatra proširila na suhu travu – doznajemo u policiji te dodaju kako je posljednji bio oko 13 sati u Koprivnici u Ulici Vinica nedaleko šume. Na još neutvrđen način izbio je požar suhe trave i niskog raslinja. Požare su ugasili vatrogasci te nasreću nije bilo ozlijeđenih osoba.   

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI