U Kalinovcu grade sportsku dvoranu i vrtić: Garancija za ostanak mladih obitelji

Županijska delegacija uz župana Darka Korena i saborskog zastupnika Darka Sobotu obišla je radove na gradnji školsko-sportske dvorane Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac i dječjeg vrtića. Dočekao ih je načelnik Danijel Zvonar koji je zahvalio Županiji na pomoći.

-Ostvarili smo vrlo kvalitetnu suradnju i uvjeren sam da će se ona nastaviti i u budućnosti na dobrobit svih mještana.  Hvala što ste prihvatili našu inicijativu kojom ćemo dovršiti izgradnju školske sportske dvorane, a veselimo se i završetku dječjeg vrtića, važnog projekta u kojem stručnu pomoć u pripremi i provedbi pruža naša Razvojna agencija PORA. Svi ovi projekti podižu razinu kvalitete života na ovom području i uvjeren sam kako će ih u budućnosti biti još, a na potporu Županije uvijek možete računati – istaknuo je župan Koren.    

Saborski zastupnik Sobota rekao je da su sportska dvorana i vrtić garancija daljnjeg razvoja općine te kako je pomoć Županije od iznimnog značaja.

-Uvjeren sam kako će se izgradnjom dvorane, uz sjajne uvjete za naše učenike i nastavnike, vratiti i sportski život u Kalinovac te kako će vrtić pomoći da mlade obitelji svoj život planiraju u Kalinovcu. Stvaraju se odlični uvjeti, a pred nama je i razdoblje u kojem će biti moguće prijaviti nove projekte te povući nova sredstva iz europskih fondova za daljnji razvoj općine – rekao je saborski zastupnik Sobota.        

Podsjetimo, Županija u sinergiji s Općinom sudjeluje u financiranju s 50 posto udjela u radovima vrijednim 8,7 milijuna kuna. Projekt dječjeg vrtića je vrijednosti osam milijuna kuna za koji je PORA pružila stručnu pomoć u pripremi dokumentacije te je financiran iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Vrtić će je planiran kao kontejnerska modularna gradnja bruto površine 453 kvadrata za tri odgojno-obrazovne skupine, odnosno 54 djece.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI