U kanti na lancu čistio bunar i otrovao se plinovima

Ne baš svakidašnju intervenciju imali su vatrogasci DVD-a Pitomača u subotu prije podne: spašavali su muškarca (46) koji je zaglavio čisteći bunar i umalo unutra izgubio život. Naime, tog prijepodneva dvojica prijatelja spustila su 46-godišnjaka u bunar na kanti i lancu kako bi ga očistio, no nisu računali na opasne plinove koji mogu biti unutra i čovjeka usmrtiti. Muškarcu je u bunaru odmah pozlilo, a prijatelji nisu mogli do njega pa su zvali pomoć. Srećom, pomoć DVD-a Pitomača stigla je na vrijeme i muškarac se sada oporavlja u virovitičkoj Općoj bolnici. Junaci koji su ga spasili su Marko Đakić, zapovjednik DVD-a Pitomača te Željko Živko.

– Muškarac je već bio gotovo bez svijesti, bio je dezorijentiran. Sva sreća, u bunaru nije bilo puno vode. Spustio sam se, uspio ga povezati i dati mu kisik. Plin na dnu bio je vrlo jak i već za nekoliko sekundi u takvim uvjetima, bez maske s kisikom, čovjek postane slab i ošamućen – ispričao je Marko Đakić.

Na kraju je i njima trebala pomoć pri izlasku iz bunara, a pomogli su im vatrogasac dobrovoljac Željko Živko te građani do dolaska pojačanja, odnosno kolega iz DVD-a. Na kraju je cijela drama sretno završila, no moglo je biti i drugačije. Kako se takvo što ne bi ponovno dogodilo, pitomački vatrogasci poručuju:

– Treba biti siguran u dubinu bunara, kao i u dubinu vode. Potrebna je i dobra oprema (kanta i lanac za spuštanje to nisu), jer na taj način ne možete pomoći osobi u bunaru. Treba računati i na plin u dubini, stoga bi bila poželjna i maska s kisikom – kazali su pitomački vatrogasci.

FOTO: DVD Pitomača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI