U Kloštru Podravskom počela provedba druge faze programa Zaželi

Udruga žena Kloštar Podravski u suradnji s Općinom Kloštar Podravski organizirala je početnu konferenciju programa Zaželi-faza II projekta Ženska ruka pomoći, Udruge žena Kloštar Podravski, UP.02.1.1.13.0460. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao upravljačko tijelo, Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao posredničko tijelo druge razine i Udruga žena Kloštar Podravski 21. lipnja 2021. godine sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.852.000 kuna. Projekt se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Prijavitelj projekta Ženske ruke pomoći UP.02.1.1.13.0460 je Udruga žena Kloštar Podravski u partnerstvu s Općinom Kloštar Podravski i s obveznim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Planirane projektne aktivnosti se provode u razdoblju od 16 mjeseci, dok je 20 nezaposlenih žena ciljne skupine zaposleno na 12 mjeseci. Zaposlene žene će skrbiti o 120 krajnjih starijih i nemoćnih osoba. U sklopu projekta 20 će žena biti osposobljeno za poslove gerontodomaćice te pružati pomoć i podršku u kućanstvu, od dostave namirnica i lijekova, pomoći u pripremi obroka do održavanja čistoće stambenog prostora, pomoći kod osobne higijene, socijalne integracije i pružanja psihosocijalne podrške.

-Projekt smo pokrenuli prije dvije i pol godine u sklopu programa Zaželi i kako je to bio pun pogodak kroz drugu fazu nastavljamo njegovo provođenje – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge žena Kloštar Podravski

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI