U kompletno uređenje klijeti uložili smo 370.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Odobašić iz Đurđevca u svojoj klijeti u predjelu Mali kostanj uređuje smještajne kapacitete. Plan je da od 1. listopada dobiju sve potrebne dozvole te da krenu u svoju turističku priču. Klijet će u ponudi imati pet kreveta te će biti među prvima u Malom kostanju koja će izletnicima i turistima nuditi i noćenja.

-Grad je odlučno krenuo u razvoj turizma pa smo tako i mi došli na ideju da se uključimo u turističku ponudu. Otprije imamo registriranu kušaonicu koja se koristi i za razne proslave. Dobar je interes za našom kušaonicom pa je za nas logičan slijed bio da ponudimo i smještajne kapacitete – kaže Danica Odobašić.

Kompletna klijet uređena je u tradicijskom stilu pa i sobe koje će biti u ponudi imaju dosta etno elemenata, što bi, ističu Odobašići, trebao biti dodatni mamac za goste.

– Kad podvučemo crtu, ispada da smo u kompletno uređenje klijeti dosad uložili 370.000 kuna. Od Ministarstva turizma dobili smo potpore od 30.000 kuna za uređenje kušaonice te 50.000 kuna za uređenje soba. Svaka pomoć dobro dođe pa su nam i te potpore olakšale zacrtane planove. Nakon službene registracije soba dobit ćemo i potporu Grada, koji trenutno nudi 1500 kuna po registriranom krevetu – kaže Željko Odobašić.

Sve više izletnika i turista posjećuje đurđevačko vinogorje pa su Željko i Danica uvjereni da će im se investicija isplatiti. U planu je ugraditi i mali hidromasažni bazen, čime bi dodatno obogatili ponudu. Dodatna prednost je i činjenica da je do njihove klijeti put asfaltiran te da tom dionicom prolazi i biciklistička ruta.

– Turistički trendovi pokazuju da za ovakvim smještajem i ponudom vlada sve veći interes i zbog toga vjerujemo da smo napravili dobar potez. Za nas će turizam u početku više biti hobi jer smo oboje zaposleni, a ako se to pokaže kao pravi potez, tu su i sinovi kojima će to onda biti mogućnost za pravi posao.  Nakon registracije soba čeka nas marketinški dio posla, a nadamo se da ćemo tu imati i podršku gradske Turističke zajednice – zaključila je Danica Odobašić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI