U Koprivnicu stiže Ante Radonić: Pričat će o svemirskim letovima

U četvrtak 25. studenoga s početkom u 18.30 u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” predavanje će održati Ante Radonić, lgendarni voditelj zagrebačkog planetarija, vrhunski poznavatelj astronomije i astronautike te neumorni popularizator znanosti.

Na predavanju nazvanom „Svemirski letovi danas i sutra“ Ante će nas upoznati s najnovijim dostignućima u svemirskoj tehnologiji, a ima ih dosta: od novih raketa-nosača preko letjelica s ljudskom posadom do planova za nove svemirske postaje. Kada možemo očekivati povratak ljudi na Mjesec i prvu misiju na Mars? Zašto je Rusija raznijela svoj satelit u orbiti i koliko je to opasno za druge satelite, uključujući i svemirske postaje? Što razvoj privatnih raketa i svemirskih brodova znači za budućnost čovjeka u svemiru? U konačnici, zašto uopće ići u svemir i što tamo ima za nas?Gostovanje Ante Radonića organiziraju Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” i Astronomsko društvo Koprivnica.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI