U Molvama grade veliki pastoralni centar: Europa ga u potpunosti financira

Županijske delegacija sa županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem posjetil je molvarsku crkvu i samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo te su obišli gradilište Pastoralnog centra „Oaza Bezgrešne“ i Doma za starije osobe „Punina života“.

Načelnik Općine Zdravko Ivančan i župnik fra Zdravko Tuba proveli su ih kroz crkvu Blažene Djevice Marije. Gradnja pastoralno-duhovnog centra. Samostan u suradnji s Općinom i Županijom, dodao je fra Tuba, krenuo je u realizaciju projekta gradnje Doma za osobe starije „Punina života“ koji će također biti smješten uz svetište, a njime će se poboljšati kvaliteta života mještana treće životne dobi. 

-Riječ je o projektu kojeg je Samostan u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Molve prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je odobrilo financiranje u punom iznosu. – fra Tuba je zahvalio Županiji i Općini na pomoći te istaknuo Da će starijim osobama kroz razne sadržaje omogućiti ispunjavanje svih potreba u zajednici.

-Vjerujem da će gradnja Doma za starije osobe i Pastoralnog centra u sklopu ovog nadaleko poznatog svetišta uvelike doprinijeti još većem uključivanju starijih u zajednicu, ali i daljnjem duhovnom rastu svih stanovnika naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji tijekom godina, Županija će i dalje biti partner i podrška u projektima kako bi zajedničkim snagama poboljšali život stanovnika na ovim prostorima – kazao je župan Koren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI