Oko ponoći vozio se goričkim puteljcima s isključenim svjetlima na vozilu. I baš tog časa ukazala se – policijska patrola!

Svjetla su mu bila ispravna, a nije vozio ni pod utjecajem alkohola, premda je to prva asocijacija na ponoćnu vožnju bez svjetala u predjelu nakrcanom klijetima i vinogradima


Autor: podravski.hr — 27.08.2018. / 13:45 Crna kronika

Ilustracija / Policija je vozača zaskočila u predjelu prepunom klijeti i vinograda

Zlatko (54) oko ponoći se vozio goričkim putevima kod Đurđevca. Na automobilu, s nekom čudnom namjerom, nije imao uključena prednja i stražnja svjetla.
Svjetla su mu bila ispravna, a nije vozio ni pod utjecajem alkohola, premda je to prva asocijacija na ponoćnu vožnju bez svjetala u predjelu nakrcanom klijetima i vinogradima.
I baš te noći, baš na tim zabačenim puteljcima Zlatko je naletio na – policijsku patrolu. On je, kako su kasnije u prijavi naveli đurđevački policajci, “dana 6. studenoga 2017. godine oko 00.00 sati kolnikom nerazvrstane ceste upravljao u prometu na cesti osobnim vozilom, krećući se iz smjera Čepelovca, predjela zvanog Belevine, u smjeru mjesta Sirova Katalena, predio zvan Pod zidom, kojom prilikom za vrijeme upravljanja vozilom noću nije na vozilu imao upaljena svjetla, i to dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i paran broj crvenih svjetala na stražnjoj strani, te za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem PP Vrbovec izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima svih kategorija na 12 mjeseci”.
Što je Zlatko, koji živi u Dubravi kod Vrbovca, u ponoć tamo radio, i to još bez uključenih svjetala na vozilu, policija nije uspjela odgonetnuti. A bogme ni Prekršajni sud u Koprivnici koji ga je za te prekršaje ovih dana osudio u odsutnosti. I baš ga je pošteno rebnuo: za vožnju bez svjetala i vozačke mora platiti čak 13.500 kuna.
– Kako sud nije našao utvrđenim postojanje okolnosti na temelju kojih bi okrivljenika oslobodio od odgovornosti za počinjene prekršaje, isti se proglašava krivim, pri čemu je sud kao otegotne okolnosti okrivljeniku uzeo vrste i težine počinjenih prekršaja te višestruku kažnjavanost zbog različitih prometnih prekršaja, dok olakotnih okolnosti na strani okrivljenika nije našao, očekujući da će se ovako izrečenim novčanim kaznama utjecati na okrivljenika da ubuduće ne čini takve i slične prekršaje – navela je u obrazloženju presude sutkinja Đurđica Kenđelić. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA