U našem gradu: Na uredno parkiranim autima vlasnici često pronalaze oštećenja

Stanare zgrada u Ulici Augusta Šenoe u Ludbregu, koji imaju automobile, već duže vremena muči gužva na i oko parkirališta u toj ulici koja se posebno stvara rano ujutro kad roditelji dovoze svoju djecu u Dječji vrtić Radost i poslijepodne kada dolaze po njih. Svi tada autom žele doći što bliže vrtiću, pa se u tim nastojanjima nerijetko napravi šteta na vozilima koje na parkingu uz stambene zgrade ostavljaju stanovnici ovog dijela grada. Nedavno se upravo to dogodilo i Peri Tečiću.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U mirovini sam i ne idem svakoga dana nekud autom. Prije dva tjedna dva dana ga nisam vozio, a kad sam konačno htio, vidio sam udubinu na vratima. Zvao sam policiju, ali teško da će otkriti tko je to napravio. Nažalost, nisam prvi kojem se tako nešto dogodilo jer je puno stanara već imalo sličnih šteta, ali pomoći si ne možemo. Nema mi druge nego otići do limara i iz svoga novčanika platiti popravak – kaže nam ovaj Ludbrežanin.

I on i drugi vlasnici automobila iz ove ulice moguće rješenje vide u postavljanju videonadzora na nekoj zgradi ili objektu. Razumiju, kaže, da se svakome vozaču može dogoditi da ponekad nenamjerno udari u tuđi parkirani auto, no kultura nalaže da se pritom ispod brisača ostave kontakt-podaci, pa da se kasnije u miru o svemu dogovori. A to još nije doživio nitko od ovdašnjih vlasnika auta koji zbog gužvi na cesti i parkingu nerijetko svoja vozila moraju voziti limarima.

U Policijskoj upravi varaždinskoj ističu kako policijski službenici Policijske postaje Ludbreg svakodnevno provode nadzor nepropisno parkiranih vozila na području cijeloga Ludbrega, pa tako i u Ulici Augusta Šenoe.

– Uvidom u naše evidencije u proteklih šest mjeseci nismo imali zabilježene prometne nesreće u navedenoj ulici, dok smo u studenom prošle godine zabilježili jedno oštećenje vozila, no nije ga izazvalo drugo vozilo – doznali smo od načelnika Predraga Benčića, koji je također dodao kako Policijska postaja Ludbreg nije mjerodavna za postavljanje video nadzora, već se građani putem svoga predstavnika u Mjesnom odboru moraju obratiti gradskoj upravi Ludbrega.

Iz Gradske uprave Ludbrega odgovorili su nam kako za sada nemaju u planu postavljanje video nadzora po cijelome gradu.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI