U našem susjedstvu: Trener sudski tražio od kluba 176.000 kuna, sad je on dužan 16.000

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bivši trener mlađih dobnih skupina rukometašica Bjelovara, po potrebi i pomoćnik u seniorskoj ekipi Dalibor Ostrman tražio je sudskim putem naknadu za gotovo tri godine rada u tom klubu, no nije uspio dokazati da je na to imao pravo. Sad umjesto da dobije traženih 176.000 kuna, on mora nadoknaditi troškove postupka klubu u iznosu oko 16.000 kuna!

On je na sudu kazao kako je “kontinuirano trenirao dvije ekipe mlađih dobnih kategorija, a povremeno i prvu seniorsku ekipu s kojom je od proljeća 2016. odlazio na sve službene i prijateljske utakmice”.

On je tvrdio i kako je to razdoblje više puta od predsjednika kluba Milana Matekovića tražio sklapanje pisanog ugovora o radu ili da mu preda pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru, no predsjednik bi, kazao je, svaki put to propustio učiniti uz različita obrazloženja i obećanja poput “da će se to riješiti naknadno”. Zato je Dalibor smatrao da je tuženik s tužiteljem temeljem zakonskih odredbi sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Smatrao je i da mu je tuženik bio dužan isplaćivati primjerenu plaću od 5200 kuna bruto.

U klubu se nisu slagali s njim i rekli su kako se on sjetio potraživati svoja prava osam mjeseci nakon razrješenja i to iz nepostojećeg radnog odnosa.

“Tužitelj je dužnost trenera, na vlastiti zahtjev obavljao isključivo temeljem usmenog ugovora o volontiranju, budući kroz cijelo vrijeme volontiranja nije dostavio dokaz o stručnoj spremi i pedagoškim kompetencijama!”, odgovorili su iz kluba.

Sud je svoju odluku da stane na stranu kluba obrazložio:

“Kako se volontiranje obavlja bez prava volontera na financijsku naknadu za obavljeni posao, to tužitelju za volonterske poslove ne pripada plaća, a tužitelj nije dokazao da je u utuženom razdoblju bio u radnom odnosu kod tuženika, pa je valjalo odbiti kao neosnovan tužbeni zahtjev tužitelja radi isplate plaća u zatraženom iznosu 176.800 kuna sa zatraženom zakonskom zateznom kamatom.”

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI