U našoj blizini najveća je priredba lova i ribolova u Hrvatskoj

Podravski list profile

U varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, od 11. do 13. listopada održavat će se 24. međunarodni sajam “Priroda, lov, ribolov i turizam”, a novost je da će se toj manifestaciji priključiti i Sajam sigurnosti i prevencije.

Riječ je o najvećoj godišnjoj priredbi vezanoj uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo dvije tisuće četvornih metara izložbenog prostora predstaviti će se stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke i Slovačke, najavila je direktorica sajma Maja Šimenc.

“Uz podršku Grada Varaždina, Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice snizili smo cijene prostora za izlagače i omogućili povratak onih koji su već bili s nama, ali i privukli nove izlagače”, rekla je Šimenc.

Na sajmu “Priroda, lov ribolov i turizam” u Varaždinu svoje mjesto redovito ima i Hrvatski lovački savez koji će pripremiti izložbu na temu afričkih životinja te Hrvatski športsko ribolovni savez. Na sajmu se već tradicionalno mogu razgledati izložbe gljiva, ptica grabljivica i prepariranih riba.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivan Kutnjak najavio je promociju lovstva kroz sudjelovanje Lovačkog društva “Jelen” iz Ivanca, tradicionalni sajamski kup koji se održava u Ljubešćici i pripremu lovačkog gulaša, a tajnik županijskog Sportsko ribolovnog saveza Marijan Kolednjak istaknuo je edukativne sadržaje sajma koji su namijenjeni lovcima i ribolovcima.

Ovogodišnji posebni dodatni sadržaj – Sajam sigurnosti i prevencije predstavili su zamjenik načelnika Policijske uprave Varaždinske Darko Blaži i zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak, koji je i upravitelj Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael.

Jedna od tema je prevencija jer građani zajedno s policijom mogu napraviti mnogo da se neki prekršaj ili kazneno djelo ne dogodi, a sigurnost – jer je to osnovni posao policije koju ne kreira sama nego u partnerstvu s građanima i institucijama, rekao je Blaži. Paljak je podsjetio da je prvi takav sajam održan lani u Novim Marofu bio dobro prihvaćen i posjećen, što očekuje i ove godine.

Bit će izložena policijska oprema i tehnika, predstavit će se i Javna vatrogasna postrojba Varaždin, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska vojska, a organizirat će se i prevencijsko-edukativne radionice – od prometnih ulica za djecu do pokaznih vježbi interventne policije, vatrogasaca i vojske.

Varaždinski 24. Međunarodni sajam “Priroda, lov, ribolov i turizam” bit će otvoren za posjetitelje u petak i subotu od 9 do 19, a u nedjelju do 17 sati. Svečano otvorenje najavljeno je za petak, 11. listopada, u 10 sati.

(Hina) xskal ybdj

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti