U našoj županiji kreće cijepljenje školaraca od 12 do 16 godina

Županijski stožer održao je danas konferenciju za medije o ljetnom režimu cijepljenja i organizacije testiranja na punktovima u našoj županiji. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić najavio je i kako je moguće cijepljenje školaraca od 12 do 16 godina, uz pratnju roditelja, tko želi. Na raspolaganju su liječnicima opće prakse svi proizvođači cjepiva.

Dosad se cijepilo skoro 40 posto građana prvom dozom (33.000 doze) i drugom dozom 23.000. I ovaj tjedan u Koprivnici će se cijepiti drugom dozom, kao i u Križevcima (vikend). Na kraju lipnja procijepljivanje bit će i u Đurđevcu (30. lipnja) te je još jedno veće cijepljenje najavljeno i za 3. srpnja. U nedjelju je najavljeno veliko cijepljenje u koprivničkoj sportskoj dvorani, a Stožer poziva sve koji se žele cijepiti da se odazovu, čak i ako se nigdje nisu prijavili.

Ovisno o interesu u Stožeru će vidjeti kako organizirati veća cijepljenja tijekom ljeta i godišnjih odmora.

-Bitno je barem sada primiti prvu dozu pa da odu na ljetovanje, a drugom dozom mogu se cijepiti u bilo kojem dijelu naše zemlje – napomenula je županijska epidemiologina dr. Draženka Vadla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI