U našoj županiji nema novooboljelih, no jedna je osoba umrla

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Najveći je problem sa zarazom u Domu za starije i nemoćne, jer smo u ovoj epidemiji u županiji imali samo četiri slučaja koji nisu vezani uz Dom za starije i nemoćne.

Što se tiče škola, u našoj županiji nijedan učenik nije upućen u školu, ni u drugim županijama situacija nije bolja. Prvi sam za to da djeca krenu u školu, no moraju postojati neke odluke, to moraju odlučiti nadređeni, a ne sam roditelj, jer ako u školu kreću svi, onda moraju krenuti svi. No, ako nisu stvoreni dobri epidemiološki uvjeti, nitko ne smije ići u školu i izlagati se riziku – rekao je župan Darko Koren.

Prema riječima župana Darka Korena, godišnje u Domu za starije i nemoćne umre 40-ak korisnika, a brojka je unatoč koronavirusu slična kao i inače.

S današnjim danom imamo 83 oboljele osobe, jedna je umrla. Oboljele su 52 osobe iz Doma za starije i nemoćne. Međutim, ozdravio je jedan zaposlenik i jedna štićenica, a ukupno 10 ih je umrlo. Što će tiče mjera, one se mogu pojačati kako bi se ova epidemija privela kraju. Izvor zaraze nije se mogao otkriti od bolesnika iz Đurđevca – istaknula je Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo naše županije

U općoj bolnici Koprivnica na Covid-19 odjelu je 36 bolesnika, dok je 31 osoba pozitivna, a za pet osoba će se nalazi dobiti tijekom današnjeg dana.

Dva bolesnika iz Doma za starije iz Koprivnice su u u klinici Fran Mihaljević u Zagrebu.

Od 10 umrlih osoba, šest je žena i četiri muškaraca. Prosječna dob umrlih ženskih osoba je 91, dok je muških osoba 87 godina. Sve osobe koje su umrle, imale su teške bolesti dugi niz godina – rekao je Mato Devčić.

Ravnatelj Devčić istaknuo je da unatoč ovoj situaciji u ovih dva tjedna očekuje razrješenje ove situaciji. U bolnici su krenuli svi operativni zahvati, pregledi, ali uz strogo pridržavanje mjera.

Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice

E-propusnice sa današnjim danom odlaze u povijest.

Od stupanja na snagu e-propusnica, pa do današnjeg dana, policijski službenici prekontrolirali su preko 78 tisuća propusnica, a u 600 slučajeva policija je zatekla građane koji nemaju važeću propusnicu.

Kako je rekao načelnik policije, Vjekoslav Štimac, što se tiče mjera samoizolacije, od današnjeg dana te mjere više nema. Do sada je bilo kontrolirano više od tri tisuće građana koji su bili u samoizolaciji, njih 78 je tu mjeru kršilo, a pet je to učinilo po dva puta.

Vjekoslav Štimac, načelnik PU KC-KŽ

Foto Arhiva PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI