U našoj županiji nema novooboljelih osoba

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na području naše županije nema novozaraženih osoba. Do sada je ukupno 70 zaraženih koronavirusom, novih pet osoba je ozdravilo, tako da je sada broj ukupno ozdravljenih 23.

Danas je počela faza dva, otvoren je javni zdravstveni sustav i privatni zdravstveni sustav, kao i frizeri i kozmetičari – istaknuo je Ratimir Ljubić, načelnik Stožera.

Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite

Epidemiološka slika je zadovoljavajuća, no da bi ona takva ostala potrebno je pridržavanje svih općih mjera zaštite te održavanje fizičke distance i higijene – istaknula je Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo

U Općoj bolnici Koprivnica, kao i u cijelom bolničkom sustavu, krenule su mjere reaktivacije bolničkog sustava i vraćanje na normalan režim rada. To podrazumijeva niz aktivnosti koje se provode u bolničkom i izvanbolničkom sustavu da bi se obavile sve pretrage, operacijski zahvati koji su bili predviđeni u vrijeme koronavirusa, a nisu mogli biti učinjeni.

Maro Devčić, ravnatelj Opće bolnice Koprivnica

Prema riječima Vjekoslava Štimca, ravnatelja koprivničke policije najveći dio posla se odnosio na provjeru e-propusnica, te je u travnju kontrolirano 35.000 građana od kojih njih 420 nije imalo važeće propusnice.
Policijski službenici kontrolirali su i mjere poštivanja samoizolacije te je u proteklih mjesec dana zatečeno 30 osoba koje su tu mjeru kršile.

Vjekoslav Štimac, ravnatelj koprivničke policije

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI