U našoj županiji ni danas nema novooboljelih osoba

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na području županije nema novih slučajeva oboljenja od bolesti COVID -19  te je epidemiološka situacija stabilna, no propisanih mjera se i dalje treba pridržavati – rekao je Ratimir Ljubić, načelnik stožera.

Ravnateljica za javno zdravstvo, Draženka Vadla rekla je da na području županije ima pet osoba koji imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, što je u ukupnom zbroju osoba od početka epidemije 99. Trenutno je 21 osoba pod mjerom kućne samoizolacije.

Stanje je za sad stabilno, nadamo se da će tako i ostati, no s obzirom na okupljanja koja su se odvijala, moguće je da će biti novih pozitivnih osoba. Stanovnici županije moraju shvatiti da opasnost od zaraze nije prošla  te da je od velike važnosti ponašati se odgovorno, primjenjujući sve one upute o higijeni, dezinfekciji i fizičkom distanciranju,  kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje drugih – napomenula je ravnateljica Vadla.

Što se tiče epidemiološkog stanja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, ono je stabilno. Korisnici i zaposlenici se pridržavaju svih propisanih uputa i epidemioloških protokola, na snazi  je zabrana posjeta, a započelo se i s provođenjem mjere ograničenog kretanja korisnika u dvorištu Doma.

Foto Arhiva PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI