U našoj županiji: Pronađen zalutali migrant, tih dana provaljeno u dvije vikendice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevački su policajci u Apatovcu, prigradskom naselju na obroncima Kalnika, pronašli ilegalnog imigranta.

Neslužbeno smo doznali kako je riječ o državljaninu Afganistana mlađe životne dobi, no kako kod sebe nije imao nikakve dokumente, teško je uopće utvrditi točno porijeklo i dob zalutalog putnika. Također, nije poznato ni kako se našao tako duboko u hrvatskom kontinentu izvan poznatih i uobičajenih migrantskih i krijumčarskih ruta. Na naš upit službeno smo od policije primili vrlo šturi odgovor glasnogovornice Dijane Žagar.

Tako su policijski službenici PU koprivničko-križevačke, kazala je ona, od početka mjeseca na križevačkom području zabilježili jedan slučaj postupanja prema nezakonitom migrantu.

– Nad zatečenom osobom proveden je upravni postupak sukladno odredbama zakona o strancima – kratka je bila Dijana Žagar.

Vijest o ilegalnom migrantu na Kalniku brzo se proširila križevačkim krajem, te je zabrinula mještane koji se pitaju krije li se još nezakonitih slijepih putnika po tamošnjim šumama. Njihovu opravdanu sumnju ne umiruju niti dvije provale koje su policajci zabilježili ovih dana u okolici Križevaca. U Osijeku Vojakovačkom policijskim službenicima prošlog je četvrtka prijavljena provala u vikendicu iz koje nisu nestale vrijedne stvari, već hrana i odjeća.

Utvrđeno je kako se provala dogodila unatrag tjedan dana. Ova bi provala logično mogla navesti na pretpostavku kako je djelo siromašne i gladne osobe, nije isključeno čak ni ilegalnog migranta. Tim će se zaključcima ipak pozabaviti policijski kriminalisti tijekom istraživanja provale koje provode. Druga provala u križevačkom kraju prijavljena je policiji početkom tjedna na vinogradarskom predjelu Greberanec.

Ni u toj provali nisu nestale vrijedne stvari već vino, jedina tekućina koja je bila u vikendici. Osim ilegalnog migranta u Apatovcu, legradskim krajem na sjeveru Podravine proširila se glasina kako su ilegalni migranti pronađeni i na Halasz csardi, poznatom ušću Mure u Dravu. No, u policiji su nam rekli kako nisu zabilježili takav slučaj.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI