U našu županiju do danas stiglo čak 245 tisuća komada različite zaštitne opreme

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije primio je zaštitnu medicinsku opremu koja je krajem prošlog tjedna stigla iz Šangaja zračnim mostom između Kine i Hrvatske uspostavljenim radi dopreme zaštitne opreme potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Županijski Stožer tako je temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH dobio 95 tisuća komada različite zaštitne opreme (veće količine kirurških maski, zaštitnih maski FFP2, kirurških odijela, vizira, naočala i rukavica, toplomjera te veće količine medicinskog alkohola i dezinficijensa) koje su dopremili djelatnici sanitetske službe županijskog Zavoda za hitnu medicinu uz pomoć operativnih snaga Stožera civilne zaštite, članova HGSS-a Stanica Koprivnica i Službe civilne zaštite Koprivnica.

Tijekom vikenda počela je raspodjela županijskim zdravstvenim ustanovama, a ovaj će se tjedan oprema dopremiti i u 37 domova socijalne skrbi te tri centra za socijalnu skrb s područja županije. Županijski Stožerosigurao je iopremu za udruge osoba s invaliditetom koje imaju osobne asistente, udruge multiple skleroze te udruge koje se brinu o osobama s intelektualnim teškoćama Mali princ i Latice koje će biti distribuirane ovog tjedna.

Dodatno je pojačana kontinuirana opskrba zdravstvenog i socijalnog sustava županije te svih drugih službi tijekom epidemije. Zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije u ovim izvanrednim okolnostima spreman je odgovoriti na sve izazove koje postavlja ova zahtjevna epidemiološka situacija – kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Spomenimo da je županijski Stožer civilne zaštite od početka mjera do danas osigurao oko 245 tisuća komada zaštitne opreme i 800 litara dezinficijensa, koji su podijeljeni županijskim zdravstvenim ustanovama, i to OB Koprivnica, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo te Domu zdravlja: ordinacijama primarne zdravstvene zaštite, ordinacijama dentalne medicine i specijalističkim ordinacijama, dakle svim koncesionarima. Uz to, zaštitna oprema osigurana je i za liječnike koji obavljaju mrtvozorničku službu, a koje imenuje Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije, te za operativne snage županijskog Stožera civilne zaštite pa su tako zaštitnu opremu dobila i gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac, HGSS Stanica Koprivnica, a dezinfekcijska sredstva dobile su javne vatrogasne postrojbe s područja županije.

Županijski Stožer osigurao je opremu i za županijski Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i to prije same pojave virusa u ustanovi, upravo vodeći računa da se radi o ustanovi koja se brine za štićenike koji spadaju u rizičnu skupinu.

– Dužnost i obveza svih poslodavca je osigurati zaštitnu opremu za svoje djelatnike, budući da se dobar dio opreme može nabaviti na slobodnom tržištu te napominjem da će županijski Stožer civilne zaštite i dalje raditi na osiguranju zaštitne opreme na sve tri razine – iz robnih zaliha RH, donacija pojedinaca i tvrtki te kupovinom vlastitim sredstvima na tržištu, a sve radi uspješne borbe protiv širenja zaraze bolesti Covid-19, što uostalom i pokazuje stabilna epidemiološka situacija na području županije – zaključio je načelnik Ljubić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI