U nekim mjesnim odborima vođena je tijesna bitka

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U sjeni lokalnih izbora, na području grada Ludbrega birani su i predstavnici u vijećima mjesnih odbora. Promjene su se dogodile u velikoj većini mjesnih odbora pa će tako gotovo sva mjesta imati nova vodstva. Zanimljivo je da u tri mjesta izbora praktički nije ni bilo jer je na listiću bio tek jedan odabir, i to u Čukovcu, Kućanu Ludbreškom i Segovini. Na sva tri mjesta radilo se o kandidacijskim listama grupe birača pa je tako u Čukovcu pobijedila lista Ivana Štabija, u Kućanu Anice Happ, a u Segovini Veljka Jankovića.

U najvećem mjesnom odboru, Ludbregu, najviše je glasova dobila lista SDP-a nositeljice Kristine Mirčetić Petrin, čime su dobili dva mandata (Kristina Mirčetić Petrin i Janja Nađ Ivanuša), a po jedan lista HDZ-a i BUZ-a (Dražen Filipović), reformista (Sandra Dijanošić Skupnjak) i kandidacijska lista grupe birača Ivana Novaka.

– Imali smo prvi sastanak na kojem je konstituiran mjesni odbor i dogovoreno je kako ćemo prije godišnjih odmora održati još jedan kako bismo vidjeli trenutno stanje projekata i odredili glavne ciljeve i planove. Moramo vidjeti koji se projekti trenutno provode kako bi završili i što je bilo u planu. Ne očekujem nikakve trzavice ni probleme, dogovoreno je kako ćemo raditi za dobrobit Ludbrega i uvjerena sam da će tako biti, a sigurna sam i u dobru suradnju s Gradom – rekla je Kristina Mirčetić Petrin.

Kristina Mirčetić Petrin (treća s lijeve strane), predsjednica VMO-a Ludbreg

Ostali mjesni odbori također su konstituirani i u Gradu ovih dana očekuju konačne liste pa je za očekivati kako će uskoro svi krenuti s radom. Što se tiče ostalih rezultata, zanimljivo je bilo u Apatiji gdje je lista HDZ-a s nositeljem Goranom Frančićem dobila 52 glasa, a lista HNS-a 50, tako da će HDZ imati tri mandata, a HNS dva. U Bolfanu je također bilo napeto pa je HNS s nositeljicom Nikolinom Kancijan Golubić dobio 52 glasa i dva mandata, reformisti s Nevenom Đuraševićem 51 glas i isto dva mandata, a kandidacijska lista grupe birača Gorana Lazića 37 glasa i jedan mandat.

U Globočecu su reformisti s nositeljicom Kristinom Kelemen dobili dva mandata sa 67 glasova, HDZ je dobio 50 glasova s Eduardom Horvatom što osigurava dva mandata, a jedan mandat dobio je HNS s 35 glasova. Možda i najuvjerljivije bilo je u Hrastovskom gdje je lista Danijela Kolaka dobila 264 glasa i svih pet mandata, dok su reformisti dobili tek 42 glasa, čime nisu dobili mandat. Poljanec će u mjesnom odboru imati tri stranke jer su po dva mandata dobili SDP (85 glasa) s nositeljem Marijanom Horvatićem i reformisti (57 glasa) s Marijom Balaško, dok je jedan mandat zaradio HDZ (39 glasa) i u vijeće će Marija Funtek. Bez iznenađenja bilo je u Selniku gdje su reformisti na čelu s Krešimirom Horvatom dobili čak četiri mandata sa 204 glasa, dok je jedan mandat pripao Domovinskom pokretu sa 76 glasova pa će tako u mjesnom odboru biti i Tomislav Čić. Sigetec Ludbreški također je dobio novog predsjednika Mjesnog odbora, Milivoja Brleka naslijedit će kandidacijska lista grupe birača Ivana Havaića koja je dobila 114 glasova i dva mandata. HNS sa 78 glasova također ima dva mandata na čelu sa Zlatkom Sovom koji je ujedno i vijećnik Gradskog vijeća grada Ludbrega, dok je mandat dobio i HDZ i to Igor Vargović.

Božica Makar i HNS dobili su četiri mandata u Slokovcu, a jedan HDZ s 26 glasa, i to je Davor Janušić, dok je u Vinogradima Ludbreškim Mario Vusić iz SDP-a (124 glasa) dobio tri mandata, a po jedan HDZ (51 glas) i reformisti (44 glasa).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI