U Novigradu Podravskom održana početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi 2“

Dana 1. listopada 2021. godine održana je početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi 2“ koji se provodi u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi“, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području devet općina Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom, od 1. listopada 2021. godine zaposleno je ukupno 37 žena koje će se u idućih 12 mjeseci brinuti za 229 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 3.371.410,00 kuna, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

Na početku konferencije projekta prisutnima se obratila voditeljica projekta gospođa Mirela Rušak te izložila ciljeve, tijek i aktivnosti projekta. Nakon toga prisutne je pozdravio općinski načelnik Općine Novigrad Podravski gospodin Zdravko Brljek i zahvalio se Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci u ovom i u ostalim projektima te svim partnerima na dosadašnjoj suradnji, a poglavito PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, na stručnoj i tehničkoj pomoći i podršci, kao i svim ostalim partnerima u projektu koji doprinose provedbi ovog hvalevrijednog projekta koji ima ogroman značaj za lokalne zajednice. Zatim se prisutnima, kao predstavnik općina – projektnih partnera, obratio općinski načelnik Općine Peteranec gospodin Ivan Derdić. Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila gospođa Vesna Kuterovac, predstojnica Područnog ureda Križevci koja je istaknula važnost ovog projekta koji je doprinio da je čak 37 teško zapošljivih žena pronašlo zaposlenje čime je s današnjim datumom za toliko smanjena nezaposlenost. Ispred Centra za socijalnu skrb Koprivnica obratio se ravnatelj gospodin Danijel Rušak ističući važnost uspješne suradnje Centra sa lokalnom samoupravom kojom je postignut cilj brige za starije i nemoćne osobe s područja općina svih partnera u projektu. Na kraju je svoj govor o značaju ovog projekta za pripadnice ciljane skupine, krajnje korisnike te cjelokupnu zajednicu održao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Novigrad Podravski

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI