U obnovu crkve uložili gotovo 200.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Završena je ovogodišnja obnova crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u prigradskom naselju Budrovac. Radovi su obuhvatili obnovu dijela pročelja, zvonika te limenog pokrova na tornju, a ukupna vrijednost investicije je 194.000 kuna.

– U financiranju radova najviše nam je pomogla Varaždinska biskupija od koje smo dobili potporu od 160.000 kuna. Županija je pomogla s 20.000 kuna, dok su župljani zasad izdvojili 6000 kuna. Preostalo je još izvođačima platiti 8000 kuna i taj iznos namjeravamo podmiriti kroz dobrovoljne priloge župljana – kaže Mladen Gorupić, župnik u Budrovcu.

Plan je, dodaje župnik, u idućoj godini nastaviti obnovu crkve, a prioritet je urediti ostatak fasade.

– Za te radove potrebno je 265.000 kuna i ovisit će prvenstveno o financijskim sredstvima koje ćemo imati na raspolaganju. Imamo naznake da bi nam gradska uprava mogla pomoći u realizaciji planiranih projekata, a i od Biskupije i Županije očekujemo da će opet dati svoj financijski doprinos. Obnovu ćemo kandidirati i za potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i do njihova raspisivanja natječaja imat ćemo spreman projekt i troškovnik – ističe Mladen Gorupić.

Župa Budrovac planira urediti i kapele u Sirovoj Kataleni i Čepelovcu koje također zahtijevaju nova ulaganja.  – U Sirovoj Kataleni očekuje nas obnova unutrašnjosti, pročelja i vanjskog dijela kapele, dok nam je u Čepelovcu želja obnoviti ogradu oko kapele – zaključio je Mladen Gorupić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI