U ožujku kreće gradnja Kuće podrške za osobe s teškoćama u razvoju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ krenula je s provedbom projekta Kuća podrške čija je vrijednost 14,2 milijuna kuna, koji će u bitnom povećati kvalitetu života i uključivanje u zajednicu osobama s poteškoćama u razvoju. Projekt se  u stopostotnom  iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Investicija obuhvaća izgradnju i opremanje zgrade u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu namijenjene za aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju, rekonstrukciju pomoćnog objekta, uređenje okoliša i nabavu specijalizirane opreme uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

– Uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača radova i očekujemo da će krajem ožujka početi gradnja zgrade za aktivnosti naših članova. Zgrada će biti u susjedstvu školskog Odjela za učenike s teškoćama u razvoju koju pohađaju naši članovi pa ćemo zapravo imati sve na jednom mjestu – kaže Kristinka Štefan, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ.

Zgrada je predviđena i za stanovanje osoba s teškoćama u razvoju, što će biti još jedan iskorak u radu Udruge. Ukupna površina zgrade bit će 565 četvornih metara, a s nabavom specijalizirane opreme bit će u potpunosti prilagođena osobama s teškoćama u razvoju.

– Provedbom projekta osigurat će se sve potrebne izvaninstitucijske usluge i službe podrške kako bi osobe s intelektualnim teškoćama mogle ostati i kvalitetno živjeti u zajednici. Prvenstveno se to odnosi na usluge boravka i organiziranog stanovanja te kvalitetnije pomoći kroz osobnu asistenciju. Kroz ovaj projekt našim ćemo članovima omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici – ističe Kristinka Štefan.

Provedba projekta traje do svibnja 2023. godine i dotad je rok za izgradnju zgrade i useljenje članova Udruge.

– Vjerujemo da će dinamika radova ići prema planu i da će u zadanom roku naši članovi dobiti željeni prostor koji će doprinijeti još većoj njihovoj integraciji u društvenoj zajednici – zaključila je Kristinka Štefan.

FOTO ustupila Kristinka Štefan

*Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI