U podravskoj općini niče miniklaonica: “Naša županija nema nijedan takav objekt”

Općina Molve u suradnji sa Selskim komunalnim društvom Molve kreće u izradu projekta miniklaonice. Projektom je predviđena izgradnja klaonice i pogona za preradu mesa u molvarskoj poduzetničkoj zoni, a prema prvim procjenama investicija je vrijedna pet milijuna kuna.

– Na našem području potrebna je klaonica i pogon za preradu mesa jer naša županija nema nijedan takav objekt. To stočarima zadaje velike probleme i osluškujući njihove potrebe, odlučili smo s našim Selskim komunalnim društvom, koje će biti nositelj investicije, pokrenuti projekt izgradnje miniklaonice i pogona za preradu mesa – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Načelnik Zdravko Ivančan

Projekt će se, dodaje načelnik, financirati novcem iz fonda Europske unije koji podupire takve investicije radi oživljavanja ruralnih područja. U ovoj godini plan je izraditi svu potrebnu projektnu dokumentaciju i dobiti potrebne dozvole.

– Sama realizacija projekta predviđena je u idućoj godini. Kapacitet miniklaonice bit će 100 grla stoke dnevno, a s pogonom za preradu mesa omogućit ćemo svojim poljoprivrednicima plasman proizvoda na tržište – kaže Zdravko Ivančan.

U ovoj godini, kaže Ivančan, u Molvama kreće izgradnja pastoralnog centra koji će se odraziti na razvoj vjerskog turizma, a to će dovesti i do potražnje domaćih proizvoda. – Vjerski turizam naš je velik potencijal kojim ćemo oživjeti i naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva. S tim ciljem smo pokrenuli i projekt miniklaonice i pogona za preradu mesa, a želja nam je da se domaći poljoprivrednici udruže pa da na našem području dobijemo i minisiranu – zaključio je Zdravko Ivančan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI