Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U podravskoj općini svete mise moraju služiti u vatrogasnom domu

U crkvi Rastanka svetih apostola u Novigradu Podravskom u tijeku su radovi sanacije vlage na unutarnjim zidovima. Lani u svibnju sanirana je vlaga s vanjskih zidova, a kako bi se u potpunosti riješio problem, na red je došla i sanacija u unutrašnjosti crkve.

– Prema prvim procjenama troškovi sanacije vlage u unutrašnjosti crkve iznose 260.000 kuna, a radovi će obuhvatiti i žbukanje. Dio sredstava ostao nam je od sanacije vanjskih zidova, dio je osiguran kroz donacije župljana, a i za ovu investiciju ćemo ponovno dobiti donacije Varaždinske biskupije i Općine. Zahvaljujem svima koji će dati doprinos u realizaciji ove investicije – kaže vlč. Ljuban Škraba.

U crkvi traju radovi

Radovi u unutrašnjosti crkve trebali bi završiti do kraja ovog mjeseca. Zbog radova do daljnjega će se svete mise služiti u dvorani u vatrogasnom domu. Služenje svetih misa u dvorani vatrogasnog doma, kaže župnik, prilagođeno je aktivnostima udruga pa zbog toga za ovo razdoblje i nije uzimao puno nakana. O rasporedu svetih misa vjernici će biti pravovremeno obaviješteni putem crkvenih oglasnih ploča i internetske stranice Općine.

– Sami radovi će trajati tri tjedna, no nakon toga treba očistiti crkvu pa će se misna slavlja u crkvi ponovno služiti od početka ožujka odnosno Pepelnice. To znači da će od korizmenog razdoblja misna slavlja, kao i križni putovi, biti u crkvi – kaže  vlč. Ljuban Škraba. U planu je i postavljanje fasade na vanjskim zidovima na kojima je lani sanirana vlaga, a realizacija te investicije će biti prilagođena financijskim mogućnostima Župe.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI