U policijskoj akciji oduzeta tri komada oružja i streljiva

U policijskoj akciji “Mir i dobro” koju provode i djelatnici policije naše županije zabilježena su četiri slučaja nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, a zabilježen je i jedan slučaj ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehničkih sredstava.

Rezultat je to dosadašnjeg tijeka spomenute akcije kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira. U razdoblju od 15. prosinca do jučer, 27. prosica oduzeta su po tri komada oružja i streljiva.

Akcija se provodi zaključno do 9. siječnja, a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava. Iz policije podsjećaju kako nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F2 i F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2,T1, i T2 za osobne potrebe.

Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine. Prodaja kategorija F2 i F3, osim petardi i redenika, dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.

Foto: Ilustracija/Pu kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI