U policijskoj akciji oduzeta tri komada oružja i streljiva

U policijskoj akciji “Mir i dobro” koju provode i djelatnici policije naše županije zabilježena su četiri slučaja nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, a zabilježen je i jedan slučaj ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehničkih sredstava.

Rezultat je to dosadašnjeg tijeka spomenute akcije kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira. U razdoblju od 15. prosinca do jučer, 27. prosica oduzeta su po tri komada oružja i streljiva.

Akcija se provodi zaključno do 9. siječnja, a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava. Iz policije podsjećaju kako nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F2 i F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2,T1, i T2 za osobne potrebe.

Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine. Prodaja kategorija F2 i F3, osim petardi i redenika, dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.

Foto: Ilustracija/Pu kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI