U PREDGRAĐU: Ulica je uska i puna rupa, a kad pada kiša pretvori se u jezero

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici Marofske ulice u prigradskom naselju Herešin ponovno su se zbog velike količine oborina našli u problemu, baš kao i svaki put kad padne kiša. No, kako kažu, nije to samo kad pada kiša. Problem s cestom tamo je svakog dana zbog gustog kamionskog prometa prema reciklažnom dvorištu i pročistaču koji se nalaze na kraju Marofske.

Ulica je, kažu mještani, preuska za mimoilaženje dva automobila, a kako ne bi bila preuska za dva kamiona, pa kamioni često moraju ‘pristati’ na privatnim zelenim površinama ispred kuća kako bi propustili vozilo iz suprotnog smjera. Posjetili smo Marofsku ulicu prošli tjedan te se i samu uvjerili da je većina asfalta pod vodom, što dodatno otežava kretanje po potrganom asfaltu punom udubina.

– A kaj da vam uopće govorim, vidite i sami. Ova naša cesta godinama je već takva, a sad kad je kiša, tuda se ne može prolaziti. Lokva na lokvi, ne znam je li gora situacija ovdje gdje ima asfalta ili tamo dalje gdje je šljunčani put. To je rupa na rupi – kazao je tamošnji mještanin Zvonko Bunić.

Kako kaže, godinama u Marofskoj vlada takva situacija, a nitko od mjerodavnih ne poduzima ništa.

– Ovdje je promet strašno gust. Kad krenu kamioni sa smećem, tu nema kraja. Pa čudno mi je da radnici Komunalca već nisu nešto prigovorili jer niti njima nije ugodno voziti kamion po ovakvoj cesti – veli Zvonko Bunić.

Primijetio je i kako su prije nekoliko dana pokrpali rupe na šljunčanom dijelu ceste.

– Vidio sam da nešto popravljaju, no malo nakon toga sam uočio nekoliko automobila zagrebačkih registracija. Valjda su neka gospoda dolazila na kompostište ili pročistač pa su za njih popravili cestu. Ali već nekoliko dana nakon toga situacija je opet ista kao što je bila i prije popravka – objasnio je Zvonko Bunić.

Kaže kako nitko od susjeda nije zadovoljan ovakvom situacijom i svi traže da se nešto hitno poduzme, ali reakcije nema.

– Ma bilo je nešto malo govora o tome da će se stavljati novi asfalt ili barem sanirati najgora mjesta, ali ništa od toga. Sad se to zbog vode niti ne vidi, ali stvarno nam je taj asfalt u katastrofalnom stanju – zaključio je Zvonko Bunić.

Zvonko Bunić

Podsjetimo, kad su se prije dvije godine, u travnju 2017. godine, mještani Marofske pobunili i tražili od Grada da se hitno nešto riješi, dobili su odgovor da će se rekonstrukcija Marofske obaviti do kraja godine. Dvije godine nakon toga, situacija je još uvijek ista, dapače, i gora. Ivan Lončarić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Herešin, kazao je kako ima informacije da bi već u lipnju trebali početi radovi, no iz Grada Koprivnice poručili su kako je Marovska ulica planirana za uređenje cijelom dužinom u 2020. godini.

– Uređenjem će se urediti kolnik u dužini od 420 metara, u punoj širini te se planira poboljšanje sustava odvodnje oborinskih voda – kažu u Gradu.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI