U prvoj fazi vrijednoj 620.000 kuna stazu će dobiti polovica ulice

U Ulici braće Radić u Koprivničkim Bregima u tijeku je izgradnja pješačko-biciklističke staze. Radovi koji su počeli krajem prošle godine odvijaju se prema planu, a rok za završetak izgradnje je 30. travnja. U prvoj fazi stazu će dobiti polovica ulice, a vrijednost ugovorenih radova je 620.000 kuna, od čega je 150.000 osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– Općinski proračun nije nam dozvolio da se odjednom izgradi staza u cijeloj ulicu pa smo projekt podijelili u dvije faze. Sama realizacija investicije krenula je krajem prošle godine jer smo na taj način uspjeli povući sredstva od Ministarstva i smanjiti financijski udio Općine – kaže Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi.

Izgradnja staze će, dodaje on, znatno poboljšati prometnu sigurnost jer pješaci i biciklisti više neće biti prisiljeni hodati i voziti se po cesti. Zbog toga je želja Općine da se već u ovoj godini osiguraju sredstva i za drugu fazu čiji će troškovi prema prvim procjenama iznositi oko 640.000 kuna. Plan je Općine, ističe Kuzminski, poboljšati sigurnost školaraca i u Glogovcu gdje bi se na magistrali trebao postaviti semafor s radarom.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI