U Rasinji ćete moći na wellness, spavati u vrhunskim apartmanima i loviti divljač

Vrhunski apartmani i sobe, restoran, wellness, vinski podrum, galerije, muzej…, a samo nekoliko stotina metara moći ćete imati piknik pod starim i zaštićenim stablima, biciklirati novim rutama, šetati poučnim stazama, učiti kako štititi prirodu i ići u lov na fazane ili divlje svinje!

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ovo je ukratko priča o danas derutnom rasinjskom dvorcu Inkey, a kroz koju godinu, nadamo se perjanici županijskog turizma. Projekt se polako privodi kraju, Županija kao vlasnik kandidirala ga je na fond iz nacionalnog plana za oporavak i, kako doznajemo, vrijedan je u prvoj fazi više desetaka milijuna kuna. Želja je Županije, koja ga je 2019. kupila na dražbi od banke za samo 400.000 kuna, da ovaj dvorac bude „butik hotel“. Primjeri dobre prakse su u Austriji, a to su mali hoteli koji su međusobno i poslovno povezani i koji su namijenjeni za kraći odmor, kraće zadržavanje i upoznavanje turista s okolišem, poviješću… To su hoteli koji pružaju odmor za cijelu obitelj. 

Prvotno su tamo bili zamišljeni čak i golf- tereni, no promijenio se Prostorni plan, a umjesto golf-terena niče još jedan veliki projekt – sunčane elektrane od 50 MW, vrijedne više desetaka milijuna eura. Rasinjski načelnik Danimir Kolman ističe da je Općina napravila sve što je trebalo, no Županija dalje vodi taj projekt u suradnji s bjelovarskim konzervatorima.

– Ovaj projekt bit će od velikog značaja za općinu. Napokon da se nešto pokreće oko dvorca. Značit će to puno za mještane, OPG-ove, dolazit će nam turisti, obitelji i djeca, cijeli kraj bi trebao živnuti, a nadam se da će ta priča „povući“ za sobom i nove projekte na rasinjskom području – ističe Kolman.

 – Dvorac će postati središnja točka u kreiranju turističke ponude kraja koja će omogućiti i razvoj drugih oblika turizma poput biciklističkih staza, pješačkih tura, lovnog turizma i zdravstvenog turizma – rekao je županijski pročelnik za financije koji vodi projekt Darko Masnec i dodao:

Ideja je da dvorac bude turistička atrakcija, ali i da ima edukativni karakter, kroz prikaz povijesnih događaja, prikaza jednog vremena. Razmišljali smo i da u  „edukativni karakter“ ubacimo nešto moderno, to je upoznavanje javnosti s potrebom zaštite prirode  kazao je, a u to će se uklopiti i gradnja, zahvaljujući dozvoli konzervatora, aneksa dvorca koji će biti modernijeg izgleda.

U glavnoj zgradi dvorca koji se sastoji od podruma, prizemlja i dva kata bit će vinski podrum i vinski bar, wellness, u prizemlju foaje, restoran i saloni te apartmani, dok je na katovima većina smještajnih kapaciteta, apartmani i sobe.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI