U selu nadomak Koprivnice: Prebio i u kući zatočio suprugu koja ga je htjela ostaviti zbog bračne nevjere

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Teško je opisati što je sve jadna žena proživljavala u braku s nasilnikom nadomak Koprivnice. Nakon godina teškog života odlučila je ostaviti supruga, no tada je “za kraj” proživjela pravi pakao. Kada je ojađena žena početkom svibnja 2017. godine rekla suprugu da ga ostavlja, “pomračio mu se um”. Revoltiran time, muž ju je izudarao, a zatim je zatvorio u kući protiv njezine volje. Zaključao je ulazna vrata kuće i ključ stavio u džep. Rekao joj je “ne ideš ti nikuda”, a nije popuštao iako ga je nesretna žena preklinjala da je pusti da ode.

Skakala kroz prozor

Njezin suprug to je uporno odbijao učiniti, tako da je supruga odlučila pobjeći. U dnevnom je boravku otvorila prozor i bila spremna skočiti ne mareći što bi joj se moglo dogoditi. No, suprug ju je sustigao i spriječio u bijegu. Prema presudi Općinskog suda u Koprivnici, uhvatio ju je za kosu i povukao tako da je pala na pod, a zatim je svoju nogu stavio na njezina prsa i tako je pritiskao s tim da ju je istovremenu s obje ruke primio za glavu i udarao je u pod. Kada je zbog njezinih poziva u pomoć popustio pritisak, nesretnica se uspjela podići i izvadila je mobitel.

Tipkala je nasumično brojeve i vikala “upomoć”, a suprug joj je mobitel istrgnuo iz ruku i bacio na pod. Nažalost, kraj njezine agonije detaljno opisane u presudi, nije se nazirao. Prestravljena je žena pobjegla u kupaonicu i pokušavala se zaključati, no u tome nije uspjela. Suprug je bio brži i uspio joj je uzeti ključ, a zatim je istrčala iz kupaonice u dnevni boravak i ponovno pokušala skočiti kroz prozor. Muž joj je opet uhvatio za kosu i povukao unutra te bacio na pod. U bijegu nije uspjela jer je nije puštao sve do dolaska policije.

Slao joj poruke

Nakon razvoda, nastavilo se i psihičko maltretiranje nesretnice. Prema presudi Općinskog suda, nasilni joj muškarac od srpnja 2017. pa sve do kraja siječnja 2018. godine nije dao mira, učestalo joj se javljajući na mobitel. Slao joj je svakodnevno razne SMS poruke poput “dobro jutro”, “dobro jutro srčeko”, “se ne srdiš više tak jako”, “zakaj mi se ne želiš javiti”, “vrati mi moje stvari”, a vrhunac maltretiranja bio je kada joj je u poruci napisao da joj bude “dobro jutro” pisao “svaki dan do kraja života”. Nakon prijave za brutalno nasilje i ograničavanje slobode kretanja, SMS poruke koje je slao sada već bivšoj supruzi nasilniku su priskrbile i prijavu zbog nametljivog ponašanja zbog “ustrajnog i dugotrajnog pokušavanja uspostavljanja neželjenog kontakta”.

Kako do sada nije bio osuđivan, sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić nasilnika je osudila na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a mora platiti i 600 kuna paušalnog troška sudu. Na sudu nasilnik nije priznao nedjelo za koje ga je supruga optužila, a branio se njezinom osvetom.

– Poričem sve za što me se optužuje. Učinio sam preljub, a to mi supruga nije mogla oprostiti pa mi je rekla da će me na pet godina strpati u zatvor da me druga žena ne bi mogla imati. Zbog toga smo se sukobili, bacila mi je mobitel u peć, a onda sam ja njezin mobitel bacio u zid iza kutne garniture. Kada je išla po mobitel, zbog svoje jače konstitucije zapela je između zida i kutne garniture tako da je vikala upomoć i tada se ozlijedila na licu ispod oka. Njezin poziv upomoć čula je njezina snaha – branio se na sudu okrivljeni muškarac. Što se tiče SMS poruka, sutkinji je priznao da je slao poruke i to zato jer joj je “obećao da je nikada neće zaboraviti i da mu vrati njegove osobne stvari”.

Hitna potvrdila ozljede

Napadnuta je žena, naravno, imala svoju stranu priče, mnogo uvjerljiviju i strašniju od podosta neuvjerljive obrane njezina supruga nasilnika.

– Problemi s njim počeli su odmah nakon prve godine braka. Verbalno me je vrijeđao, govorio da ništa ne znam, da sam glupa, dno dna, psovao me i fizički napadao – posvjedočila je na sudu nasilnikova žrtva i detaljno navela što se dogodilo kobnog dana.

– Nakon što sam njegovu majku odvezla kući s ručka, rekla sam mu da ga ostavljam, a on me odmah šakom udario u glavu, po desnoj strani čela. Rekao mi je da neću nikamo ići, a kutije u koje sam htjela spremiti odjeću i stvari razbacao je po kući. Nakon toga zaključao je vrata i ključ stavio u džep. Htjela sam izaći iz kuće, no uhvatio me za kosu i povukao u kuću tako da sam pala na pod – ispričala je nesretna žena i svojim iskazom samo potvrdila sve navode iz optužnice.

Dodala je i da ju je okrivljeni bivši suprug molio da ga ne prijavljuje nakon što im se pred kućom zaustavio policijski kombi. Vjerodostojnost njezina iskaza potvrdila je i liječnička dokumentacija koprivničkog Centra za hitnu medicinu u kojoj se navodi kako su napadnutoj ženi nakon pregleda utvrđene kontuzije po glavi i tijelu. Na sudu nije stalo nasilnikovo omalovažavanje žene. Tvrdio je kako je bila pijana, kako je sama pala te da joj je spasio život jer bi se kao krupnija žena zagušila prikliještena naglavačke između zida i kutne garniture. Nesretna je supruga to porekla, sutkinja joj je povjerovala i odbacila obranu nasilnog muškarca.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI