U Severovcima u planu asfaltiranje šljunčanih cesta: “Nadamo se da će nam asfalt dovesti mlade ljude u mjesto.”

Za Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Severovci godinama je prioritet asfaltiranje šljunčanih cesta koje vode do naseljenih kuća. Mještani koji žive na tim područjima stalno se žale da im je narušena svakodnevica jer u suhim razdobljima u njihove kuće prodire prašina, a u kišnim razdobljima stavaraju se lokve pa nerijetko kišnica i blato završavaju na pročeljima njihovih kuća.

Gradska uprava najavila je da će osigurati potrebna sredstva za asfaltiranje cesta u prigradskim naseljima u područjima gdje su nastanjene kuće pa bi u idućoj godini u Severovcima konačno trebali krenuti asfalterski radovi.

– Prema obećanjima gradonačelnika Hrvoja Jančija, u idućoj će godini asfalt konačno dobiti tri najprometnija puta. Predviđeno je asfaltiranje ceste koja vodi prema Grkinama i Novom Virju, dionice u predjelu Širine te odvojka u kojem su tri naseljene kuće – kaže Vlado Jakupčić, predsjednik Mjesnog odbora Severovci.

Asfaltiranje tih cesta, dodaje Jakupčić, olakšat će svakodnevicu stanovnicima, a Severovčani se nadaju da će privući i mlade obitelji da počnu kupovati prazne kuće u njihovu naselju.

– I kod nas je, kao i u svim manjim naseljima, sve više praznih kuća jer je stanovništvo pretežno staračko. Zbog toga su nužna ulaganja u infrastrkturu kako bi se privuklo mlade da se skrase tu kod nas u Severovcima. Do Đurđevca je samo pet kilometara, a prednost je i to što nudi miran život i cijene kuća znatno su niže u odnosu na grad – ističe Vlado Jakupčić.

U planu je Mjesnog odbora i redovito održavanje dječjeg igrališta i javnih površina za koje su zadužene Komunalne usluge Đurđevac. – U predjelu Širine srušen je stari jasen koji je predstavljao opasnost, a očišćen je i okolni teren. Imamo dobru suradnju s gradskom upravom pa nemamo nikakvih problema s održavanjem javnih površina i dječjeg igrališta – zaključio je Vlado Jakupčić.

foto Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI