U središtu grada: Plaćamo komunalnu naknadu, nogostup čekamo godinama

Stanari Ulice Ruđera Boškovića u širem gradskom središtu Đurđevca već duže traže da se u njihovoj ulici izgradi pješačka staza. Pješaci, među kojima su i brojna djeca, prisiljeni su hodati po ulici, što ugrožava njihovu sigurnost. Na raskrižjima u ulici, ističu stanovnici, nema nijednog pješačkog prijelaza, što  pješacima također zagorčava svakodnevicu.

Ova tema objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Redovito plaćamo komunalnu naknadu, a godinama čekamo nogostup. Nepojmljivo je da šire gradsko središte, u koje se ubraja i naša ulica, nije među prioritetima za izgradnju nogostupa. Na to smo upozoravali sve gradske vlasti dosad, ali nijedna nije imala sluha da riješi naš problem – kažu stanari Ulice Ruđera Boškovića.

Gradskoj upravi, domeću oni, skrenuta je pozornost i da se na raskrižjima s ulicama Vladimira Nazora i Tina Ujevića, koja su dosta prometna, barem obilježe pješački prijelazi, ali ni ta molba nije realizirana.

– Očito netko prvo treba stradati da bi mjerodavni reagirali – naglašavaju stanovnici Boškovićeve.   

U ulici se, kažu oni, ne održavaju ni javne površine pa se stanovnici sami brinu o košnji kako prilazi njihovim kućama ne bi bili zapušteni. I cesta je puna udarnih rupa koje godinama nisu sanirane.

– U dijelu ulice lani je propao asfalt, a taj dio samo je “zakrpan” šljunkom. Kad god se požalimo gradskoj komunalnoj službi, dobijemo obećanje da će sanirati rupe na cesti, ali nijedna od rupa dosad nije dobila asfalt. Posebno nas boli činjenica da se redovito asfaltiraju putovi u vinogorjima, a za našu se ulicu ne može dobiti nijedna lopata asfalta da se zakrpaju najveće rupe – zaključili su stanari Boškovićeve.

U gradskoj upravi ističu da se izgradnja pješačke staze u Ulici Ruđera Boškovića i ostalim ulicama u gradu nalazi se u planu izgradnje komunalne infrastrukture. – Dinamika radova zadana je zamjenom podzemnih instalacija. Napominjemo da je nedavno napravljena pješačka staza u Ulici Ivana Kranjčeva koja prolazi ispred srednje škole do vrtića, čijom je izgradnjom značajno podignuta sigurnost djece, roditelja i zaposlenika – ističu u gradskoj upravi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI