U tijeku javni natječaji za Aglomeraciju Križevci: Projekt težak 320 milijuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošli je tjedan u Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima održan sastanak svih dionika u projektu Aglomeracija Križevci. Budući da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu u Križevcima kojim će se u velikom dijelu križevačkih naselja izgraditi i rekonstruirati sustav vodoopskrbe i odvodnje te izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Križevci, ovakvi će se radni sastanci održavati redovito kako bi se osigurala nesmetana provedba projekta i po potrebi, odmah uklonile eventualne poteškoće u realizaciji.

Direktorica Vodnih usluga d.o.o. Helena Kralj Brlek iznijela je tehnički aspekt projekta i upoznala sve sa do sada učinjenim kao i koracima koji slijede.  Ovim projektom će se postići smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu te povećati broj stanovnika priključenih na sustav vodoopskrbe i odvodnje.

– Projekt obuhvaća izgradnju 53,3 kilometara nove odvodnje i 17 novih crpnih stanica, rekonstruirati 13 kilometara postojeće odvodnje, izgraditi 9,5 kilometara vodovodne mreže te rekonstruirati 19,5 kilometara stare vodovodne mreže. Projekt obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES. Također, u sklopu projekta se nabavlja oprema za održavanje sustava vodoopskrbe i javne odvodnje – rekla je direktorica Kralj Brlek.

Projekt je vrijedan 320,4 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi su256,3 milijuna kuna, od čega 179,8 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva. Preostalih 76,5 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 30,6 milijuna kuna) te Grad Križevci (15,3 milijuna kuna), a završetak projekta planiran je za studeni 2023. godine.  Trenutno se provode javni natječaji za dva projekta izvođenja radova, Rekonstrukciju i izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje te Izgradnje UPOV-ai navedeni su predmeti u završnoj fazi postupka pregleda i ocjene ponuda.

foto Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI