DANAS OBJAVA POSLOVNIH REZULTATA Podravka u debelom minusu, Belupo u debelom plusu

Ukupna prodaja grupe Podravka u 2012. godini, kako se čuje, otprilike je na razini prodaje iz prethodne godine što će poslovodstvo opisati uspjehom s obzirom na tešku i kriznu godinu


Autor: podravski.hr — 11.02.2013. / 15:38 Aktualno

Radnici Podravke imaju razloga za zadovoljstvo

KOPRIVNICA – Uprava Podravke danas u 13 sati u Koprivnici objavljuje privremene i nerevidirane poslovne rezultate za 2012. godinu. Premda još nema službenih informacija, šuška se kako je Podravkina divizija prehrane i pića navodno ostvarila značajan neto gubitak, a Belupo otprilike sličnu ili tek nešto nižu dobit. No, to su zasad samo špekulacije.
Gubitak Podravke d. d. odnosi se na otpis vrijednosti preuzetih brandova – SMS-a, Lera i poljskog Warzywka – otpis vrijednosti nekretnina i druge imovine, rezervacije za sporna potraživanja i troškove za isplaćene otpremnine. Gubitak je, prije svega, knjigovodstvena operacija, a ne stvarni poslovni rezultat. No, svejedno neće lijepo izgledati ako se objavi da je grupa Podravka lani poslovala s minusom.
Ukupna prodaja grupe Podravka u 2012. godini, kako se čuje, otprilike je na razini prodaje iz prethodne godine što će poslovodstvo opisati uspjehom s obzirom na tešku i kriznu godinu. Rezultate poslovanja Podravka će službeno objaviti u 13 sati na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije.