U vašem domu ima dosta loše energije: Pogledajte kako ju istjerati van…

Dom bi trebao biti mjesto u koje se rado vraćate, posebno nakon napornog dana. Mjesto koje vas puni energijom, u kojem odmarate i osjećate se sigurno. Ako se u svome domu tako ne osjećate, razlog vjerojatno leži u stvarima koje imate u kući. One, naime, skupljaju energiju pa tako skupljaju i onu lošu i to može utjecati na vašu auru.

Sve oko nas je energija. Mi smo energija. Sve što se događa oko nas ima svoju energiju koju naš prostor poput spužve upija. Energetske krhotine i nemogućnost slobodnog protjecanja energije često su razlog negativnih emocija, misli, događaja ili stresa koji osjećate i doživljavate, što proizvodi još loše energije koja se nakuplja i tako se nalazite u začaranom krugu.

Kada napraviti čišćenje prostora?

Prostor se čisti nakon što ste pospremili kuću ili se riješili velikog nereda i nepotrebnih stvari, što se svakako preporučuje raditi redovito. Isto se preporučuje raditi ako ste se preselili u novi prostor ili kada kupite neki stari ili rabljeni predmet. Prostor se čisti i nakon negativnih životnih događaja poput smrti, razvoda, svađe, prekida, bolesti ili kada se netko iseli. Možete ga čistiti i kada samo osjećate potrebu za novim početkom.

Kako energetski očistiti prostor?

Sve kreće iz našega uma tako da je prvi korak koji trebate napraviti prije čišćenja prostora to da čvrsto odlučite da u njega želite dovesti čistu i zdravu energiju. Nakon toga upalite mirisni štapić, kadulju ili Palo Santo (sveto drvo) kojima ćete rastjerati nakupine negativne energije u prostoriji. Radite krugove suprotne od kazaljke na satu prema svakom kutu i ormaru i govorite: „Hvala što ste razbili svu negativnu energiju, misli i emocije u ovoj prostoriji.“

Pokušajte nabaviti štapiće i mirise iz Kine, Indije ili Japana jer su snažniji. U svakoj prostoriji potom možete upaliti mirisni štapić.

Nakon čišćenja otvorite istočne prozore kako bi u prostorije ušla svježa energija Sunca. Zapalite svijeću kako biste dali potičuću energiju svojim željama i nastojanjima i izrecite ih na glas. Primjerice, zahvalan/na sam na svoj pozitivnoj energiji, ljubavi i skladu koji su ušli u moj život i dom.

Sve ponovno završava u umu. Vizualizirajte jarko, bijelo svjetlo koje ispunjava vaš dom. Neka prostor koji ste čistili bude sjajna zvijezda puna pozitivne energije te osjećajte uvjerenje da je energija u vašem domu sada svježa i svjetla.

Što zbjegavati?

Prema Feng shuiju, postoje neki predmeti koje u domu treba izbjegavati ako želite da vas prati sreća, zdravlje, obilje i ljubav. Maknite se sebi s puta i olakšajte si izborom pravih stvari za vaš dom.

Tako ova drevna kineska filozofija o uređenju prostora kaže da u poptunosti izbjegavamo crna ulazna vrata. Ona se eventualno mogu staviti ako ulaz gleda strogo na sjever, ali i tada je bolje da ona budu plave boje. Također, ulazna vrata moraju biti veća i masivnija od ostalih, a boje vedre te ne smiju škripiti i zapinjati.

U cijeloj kući, a posebice oko kuće, valjda držati sve uredno kako bi energija mogla slobodno teći. Treba izbjegavati biljke s trnjem jer one negativno utječu na ljudsku auru. Zamijenite ih biljkama sa zaobljenim listovima, poput srebrne krasule (lat. Crassula ovata). Ona donosi ogromnu dobrobit i prosperitet. Biljke okruglih listova gledaju se kao biljke novca. Biljke šiljatih listova stavljajte na istok ili sjever, poput palme koja simbolizira dugovječnost.

Kalendar se ne bi trebao držati na vratima jer podsjeća na prolaznost života pa negativno utječe na ukućane. Još jedna stvar koju valja izbjegavati jest ogledalo u spavaćoj sobi. Simbolički, ogledalo tada odražava ljude koji spavaju pa oni izgledaju kao da su mrtvi i tako nastaje štetna energija koja proizvodi bolest. Ako se poklopi još nekoliko negativnih Feng shui čimbenika, ova navika može ozbiljno ugroziti život. Ako ih ne možete maknuti, prekrivajte ih neprozirnom tkaninom prije spavanja.

U prostoru svakako izbjegavajte imati plastično cvijeće, preparirane životinje i plemenske maske, fotografije tuge i nesreća, slike oluja i brodoloma te aranžmane od suhog cvijeća.

Za prosperitet i dugovječnost postavite slike bambusa, bora, jelena, kornjače. Simboli za poticanje ugleda i reputacije su feniks, paunovo pero, pijetao, dok će napredak u karijeri i prosperitet potaknuti slike zmaja, šume, orhideja ili vodopada.

Za uspjeh u ljubavnom životu, nalaženje partnera, održavanje veze harmoničnom i dugotrajnom preporučuju se slike parova u zagrljaju, romantični aranžmani s ružama, božurima, orhidejama ili slike koje sadrže par poput para riba, jabuka ili par golubova. (atma.hr)

  • foto narod.hr
  • Ilustracija/U svakoj prostoriji možete upaliti mirisni štapić
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI