U vrijedan projekt uključeno je 25 teško zaposlivih žena koje će brinuti o 200 korisnika

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održan je prvi sastanak projektnog tima projekta „Snaga pomoći 2“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda kojeg je cilj pomoći ženama iz ranjivih skupina s ruralnog područja Đurđevca kako bi što lakše pronašle zaposlenje. Vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna i u 100-postotnom iznosu je financiran iz EU.

Projekt koji će se provoditi 18 mjeseci nastavak je projekta „Snaga pomoći“ čiji je prijavitelj bio Grad Đurđevac. Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja grada Đurđevca.

-Konkretno, želimo unaprijediti radni potencijal 25 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizik od siromaštva, potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika – rekli su u Gradu Đurđevcu.

U projekt će biti uključeno 25 žena koje će 12 mjeseci pružati podršku za 150 do 250 korisnika, ovisno o broju zainteresiranih, s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja (Sveta Ana, Mičetinac, Grkine, Severovci, Čepelovac, Budrovac, Sirova Katalena i Suha Katalena).

-U tijeku su prijave krajnjih korisnika za korištenje usluga potpore i podrške osobama starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju (osoba starosti 65 godina ili više i nemoćnih osoba bez obzira na dob koji ne ostvaruju pravo na predmetnu uslugu potpore i podrške osigurane iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora), te prijave na natječaj radnica za pomoć i potporu starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

FOTO Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI