U zadnje tri godine dobili asfalta koliko nisu u posljednjih 20 godina

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Da vremenske prilike nisu djelomično odužile radove, mještani Duge Rijeke i Ludbreškog Ivanca, ali i svi drugi žitelji općine Rasinja koji koriste tu cestu kroz šumu, već bi slavili ostvarenje svog dugogodišnjeg sna. Naime, uskoro će krenuti asfaltiranje ceste Duga Rijeka – Ludbreški Ivanec, prometnice od izuzetnog značaja za tamošnje stanovništvo, no dosad zanemarene jer prolazi velikom uzbrdicom.

Kako nam je objasnio Ljubiša Grubačević, općinski vijećnik i predstavnik srpske nacionalne manjine u općini Rasinja, malo je reći da su sretni.

– Desetak godina borimo se da nam se pokrpaju rupe na toj cesti, a 25 smo se borili da ta dionica postane cesta koja se zimi čisti od snijega. Ove godine još je neće čistiti, ali nagodinu hoće – objasnio je Grubačević.

Općinski vijećnik Ljubiša Grubačević

Podsjetimo, o toj dionici ceste Podravski list već je pisao. Riječ je o prometnici što spaja dva naselja, a u zimskom periodu postaje neprohodna jer nije ulazila u program čišćenja. Stoga su je mještani sami čistili traktorima. Mnogo mještana iz tih naselja putuje u Ludbreg na posao, pa su u vrijeme zime zbog neočišćene ceste morali proći 30-ak kilometara više u jednom smjeru obilaznim putovima. Stoga su jasne njihove dugogodišnje težnje da se taj put osposobi za promet u svim vremenskim uvjetima.

Kako nas je izvijestio Grubačević, dosad je na prometnici napravljena drenaža, postavljeni su kanali i kroz mjesec dana dobit će 500-tinjak metara asfalta, a sve to vrijedno je 200-tinjak tisuća kuna. 

– Izuzetno sam sretan što smo se za to izborili. Moram reći da smo u zadnje dvije-tri godine dobili asfalta koliko nismo u posljednjih 20. Asfalt ide kroz Poganac, Belanovo Selo, Ivančec, do ribnjaka – objasnio je Grubačević.  

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Eurojackpot 5+0 pogođen u Ludbregu

U 44. kolu igre Eurojackpot dobitak od 370.460,46 kuna osvojen je u Ludbregu. Listić je uplaćen na prodajnom mjestu Hrvatske lutrije. Ovakvih 5+0 dobitaka bilo

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI