U ZATVORU Pohotni pedofil (65) tri curice vozio na vjeronauk i dirao ih po intimnim dijelovima

Zlostavljanje objelodanilo se kad se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da ju “boli ondje dolje”


Autor: podravski.hr — 19.06.2018. / 19:01 Crna kronika

Ilustracija / Pedofil je lani bio uhićen i pritvoren (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv muškarca (65) iz okolice Ludbrega kojeg se tereti da je od rujna 2017. do travnja 2018. u Globočecu Ludbreškom u više navrata počinio bludne radnje nad troje curica u dobi od sedam i osam godina.
Muškarac je u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se on produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, naveli su u tužiteljstvu.
O tim nemilim događajima sa zaprepaštenjem i nevjericom pričali su nam prošli mjesec mještani naselja u široj ludbreškoj okolici. Kako doznajemo od susjeda uhićenog muškarca, policija sumnja da je 65-godišnjak navodno mjesecima iskorištavao dječju nevinost i djevojčice neprilično dirao po intimnim dijelovima tijela. Da bi stvar bilo gora, taj je čovjek djevojčice, a među njima i svoju unuku, redovito vozio na vjeronauk u crkvu koji su polazile kao pripremu za prvu pričest.
Navodno zlostavljanje objelodanilo se kad se jedna od djevojčica nakon vjeronauka majci požalila da ju “boli ondje dolje”. Djevojčica je, kako smo otkrili, navela da je osumnjičeni nju često nagovarao da mu sjedi u krilu te ju je dirao po intimnim dijelovima.
Nakon razgovora sa svojom kćeri, majka je navode djevojčice povjerila svojem poznaniku koji je ujedno i policajac. Shvativši težinu mogućih kaznenih djela, policajac je odmah obavijestio nadređene o šokantnim saznanjima.
Policija je uz pomoć dječjih psihologa, koju su razgovarali sa svim djevojčicama, provela detaljnu istragu te odmah uhitila osumnjičenog. No, u samom naselju mnogi su mještani i dalje uvjereni da će se dokazati nevinost njihova susjeda te da su ovi događaji bili samo plod dječje mašte.
– Poznajem čovjeka za kojeg se tvrdi da je radio ove strašne stvari. Stavio bih odmah ruku u vatru da to nije tako. Naš susjed je jedan dobar i ugledan čovjek. Moj otac radio je s njim 20 godina i govori mi da boljeg čovjeka u životu nije sreo – rekao je nam je jedan od mještana, koji je ostao šokiran kada je čuo navode o mogućem zlostavljanju djece. (rm, md)
FOTO: ILUSTRACIJA