U Zelenoj čistki sakupljeno 11 tona otpada s divljih odlagališta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zelena čistka koja se u povodu Dana planeta Zemlje održala krajem travnja na četiri lokacije u Koprivnici okupila je velik broj volontera koji su svoju slobodnu subotu iskoristili za čišćenje otpada iz prirode. U Zelenu čistku bile u uključene brojne udruge i organizacije, a čistilo se u šumi Šalovica gdje je prikupljeno 4,9 tona ilegalno odbačenog otpada, u Mlinarskoj ulici u Starigradu gdje je iz prirode uklonjeno 1,8 tona otpada, u Petrovom dolu u Draganovcu gdje je skupljeno 2,3 tone i na području Šumarije Koprivnica na Vinici gdje je skupljeno 2 tone otpada.

Ukupno su volonteri sakupili 11 tona, odnosno čak 103 kubika raznog otpada kojeg pojedini neodgovorni građani i dalje bacaju u šume, na livade ili u kanale. Sav otpad sortiran je u reciklažnom dvorištu te pravilno odložen u odgovarajuće spremnike i zbrinut na odgovarajući način.

Hvala svima koji su sudjelovali u akciji i pomogli da naša Koprivnica bude zelenija, čišća i zdravija, a na sve one koji i dalje bacaju otpad u prirodu apeliramo da razmisle prije takvih postupaka.

Još jednom podsjećamo sve građane Koprivnice da je zbrinjavanje svih vrsta reciklabilnog otpada u Reciklažnom dvorištu Herešin BESPLATNO, a svoj građevinski otpad (2 m³/mjesečno) također možete besplatno zbrinuti u reciklažnom dvorištu za građevinski otpad koje se nalazi u sklopu Kompostane Herešin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI