U zoološkom vrtu predstavili neviđeno živo biće – vrhunac prirode koji može sve

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pariški zoološki vrt predstavio je u srijedu tajanstveni novi organizam nazvan “blob”, žućkasto  jednostanično živo biće nalik gljivi, ali koje se ponaša poput životinje. 

Taj najnoviji izložak Pariškog zoološkog vrta koji će od subote biti dostupan javnosti, nema usta ni želuca, niti očiju, a ipak može otkriti hranu i provariti je.

Blob ima gotovo 720 spolova, može se kretati iako nema noge ni krila, a sam sebe izliječi u dvije minute ako je prepolovljen. “Blob je živo biće i jedna od tajni Majke prirode”, kaže Bruno Daivd, ravnatelj Pariškog prirodoslovnog muzeja koji radi u sklopu Zoološkog vrta. 

Blob / Youtube

“Iznenadio nas je jer nema mozga, a ipak je sposoban učiti (…) pa ako spojite dva bloba, onaj koji je naučio svoje znanje prenosi drugom”, objašnjava ravnatelj. Blob je dobio ime po znanstvenog fantastičnom horroru iz 1958. u kojem glumi mladi Steve McQueen, a izvanzemaljsko biće Blob konzumira sve što mu se nađe na putu u gradiću u Pennsylvaniji.

“Znamo zasigurno da blob nije biljka, ali nismo sigurni je li riječ o životinji ili gljivi”, kaže David.  “Ponaša se iznenađujuće za nekoga tko izgleda poput gljive (…) ponaša se kao životnja i sposoban je učiti”. 

(Hina) xrt yrt

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI