U županiji 21 novi slučaj korone, preminula jedna osoba iz opće populacije

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđen 21 novi slučaj bolesti COVID-19. Velik dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

-Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 240 slučajeva bolesti COVID-19, 33 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 20 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 795 slučajeva bolesti COVID-19 – navodi Stožer.

U bolnici u Koprivnici preminula je jedna osoba s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi iz opće populacije, starije životne dobi, koja je u kliničkoj anamnezi imala više bolesti.

Podsjećamo kako je Stožer produžio nužne epidemiološke mjere za pružatelje usluga smještaja starijim i teško bolesnim osobama na području Koprivničko-križevačke županije, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i prema procjeni epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Molimo da obratite pažnju i na važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19, koje je objavio županijski Zavod za javno zdravstvo.

-Važno je da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – apeliraju u Stožeru.

KORISNI KONTAKTI:

Pozivni centar 113 HZZJ – besplatni broj na koji se mogu dobiti informacije o koronavirusu

Pozivni centar ZZJZ KKŽ – 091 456 87 99

Dežurni epidemiolog ZZJZ KKŽ – 098 592 215

COVID-19 ambulanta Dom zdravlja KKŽ – 048/279 637

Županijski centar 112 Koprivnica

koprivnica112@civilna-zastita.hr – prijava okupljanja

KKŽ – upiti.korona@kckzz.hr i 048/658-203 – upiti vezani uz koronavirus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI