UBIJEN U LOVU Sud izračunao: život Tomice Lončara kojeg je lovac usmrtio vrijedi 254.000 kuna

Lovac pravomoćno je proglašen krivim i osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 28.01.2018. / 20:29 Crna kronika

Ilustracija / Muškarac je ubijen jer ga je lovac zamijenio za divlju svinju

Lovac Stjepan Domitrović (62) iz Starigrada i Lovačka udruga Jelen iz Draganovca pored Koprivnice nepravomoćnom presudom moraju platiti ukupno 254.000 kuna obitelji Tomice Lončara (47) koji je poginuo tijekom lova nedaleko od Novigrada Podravskog.
U lovištu na granici Koprivničko – križevačke i Bjelovarsko – bilogorske županije koje teritorijalno pripada lovcima iz Draganovca, dogodila se nezapamćena tragedija. Stjepan Domitrović, koji je imao dopuštenje za samostalni lov na divlje svinje, hicem iz puške usmrtio je Tomicu Lončara i teško ranio Antonija Romeka, 17-godišnjeg mladića.
Nesretni je dvojac u večernjim satima hodao šumom, a Domitrović je njihove siluete zamijenio za divlje svinje i zapucao. Tomica Lončar na mjestu je poginuo, a metak mu je prošao kroz rame i tijelo te Antonija Romeka pogodio u ruku i teško ga ranio.
Lovac Stjepan Domitrović pravomoćno je proglašen krivim i osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora, puška i meci su mu trajno oduzeti, a mora platiti oko 4000 kuna sudskih troškova. Presuda je donesena prema sporazumu stranaka, što znači da se Domitrović prije same rasprave na sudu prema zakonu dogovorio s tužiteljima, priznao krivnju i prihvatio predloženu sankciju.
U građanskoj parnici pak ovih je dana nepravomoćno presuđeno kako lovac i lovačko društvo majci i bratu Tomice Lončara moraju platiti i novčanu odštetu. Za povredu prava osobnosti zbog smrti bliske osobe moraju platiti ukupno 236.000 kuna, za nadgrobni spomenik 12.000, žalobnu odjeću i karmine 6000 kuna. Sve zajedno 254.000 kuna uvećano za zateznu kamatu(…)
Više o svemu čitajte u ponedjeljak u novom broju Podravskog lista

Naslovnica novog broja Podravskog lista

FOTO: ILUSTRACIJA