Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Učenici Đure Estera pokrenuli vlastitu televiziju, pogledajte kako izgleda…

Učenici viših razreda OŠ Đuro Ester, okupljeni u Pilot-projektu „Multimedija u pokretu“ realizirali su prve vijesti školske televizije „Đuro TV“, pohvalili su se iz škole.

-Pilot-projekt „Multimedija u pokretu“ provodi se kroz cijelu školsku godinu s ciljem osposobljavanja učenika za rad s digitalnim medijima u različitim multimedijskim formatima. Pilot-projekt okuplja velik broj učenika različitih izvannastavnih skupina pod vodstvom učitelja Mihaela Kivača, Nikoline Sabolić, Saše Špoljarića i Martine Trešćec Godek. Učenici prate događanja u školi i snimaju virtualne priredbe povodom obilježavanja važnijih dana, snimaju i objavljuju radijske emisije za lokalni radio, pišu članke za školske novine – naveli su.

Inače, jedna od aktivnosti projekta je i školska televizija koja je snimila prve vijesti.

-Učenici su popratili važnija događanja u školi za vrijeme prvog obrazovnog razdoblja i prezentirali ih u obliku vijesti. Osim praćenja događanja u školi, bilo je potrebno osmisliti, napisati, uvježbati i snimiti najave voditelja, kreirati vizualni identitet studija vijesti, osmisliti logo i naziv televizije, snimiti zvučne najave, montirati i pripremiti za objavu sve materijale. Vijesti Đure TV svoje gledatelje informiraju i o sportskim događajima u školi i vremenskoj prognozi. U rad na vijestima bili su uključeni učenici 5.b i 5.c razreda, 7.a i 7.b te 8.c razreda pod vodstvom mentora Saše Špoljarića i Martine Trešćec Godek – doznajemo.

Vijesti se mogu vidjeti OVDJE.

Tekst: Martina Trešćec Godek

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI