Učenici iz Đurđevca unaprijedili znanja i vještine na praksi u Poljskoj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U okviru Erasmus+ projekta „Skills in Practical Interdisciplinary Environment“ Strukovne škole Đurđevac 20 učenika iz obrazovnih programa tehničar za mehatroniku, elektroničar-mehaničar i frizer sudjelovalo je tijekom srpnja ove godine na stručnoj praksi u poljskom gradu Wroclawu u trajanju od tri tjedna. Unatoč aktualnim protuepidemijskim mjerama, učenici su uspješno odradili stručnu praksu u poljskim tvrtkama te na taj način unaprijedili vlastite stručne, jezične i organizacijske kompetencije.

Tehničari za mehatroniku i elektroničari-mehaničari su tijekom ovog perioda stjecanja radnog iskustva u tvtkama Italmetal, ZAE, Nexwell Engineering, ALS Binkiewicz i Motion Systems upoznali nove tehnologije iz područja automatizacije, razvoja elektroničkih sklopova, proizvodnje LED rasvjete, dizajna i proizvodnje elektromehaničkih sustava u industriji, hidraulike i pneumatike te aktivno sudjelovali u procesima održavanja industrijskih postrojenja.

Učenice frizerske struke praksu su odradile u jednom od najvećih frizerskih salona u Wroclawu, Pracownia Fryzjerska Michal Chabzda & Team. U okviru svakodnevnih radnih zadataka usvojile su nova znanja i tehnike šišanja, pranja i bojenja kose te izrade modernih i tradicionalnih frizura. Dodatno iskustvo stekle su iz područja primjene prirodnih preparata kod njege kose.

– Program stručne prakse usuglašen je s partnerskom agencijom Aviva Poland, koja je bila zadužena za komunikaciju s lokalnim tvrtkama te smještanje učenika na praksu sukladno njihovom području školovanja. Ishodi učenja koje su učenici usvojili definirani su temeljem anketa i istraživanja potreba lokalnog tržišta rada koje je Strukovna škola Đurđevac prije provedbe projekta provela među poslodavcima Koprivničko-križevačke i okolnih županija – objasnio je projektni koordinator Branko Pleadin.

Trotjedna mobilnost bila je također i prilika za upoznavanje nove kulture i društvenih običaja Poljske, kao i gastronomije te lokalnih znamenitosti Wroclawa, poput Sky Towera, zoološkog vrta i multimedijskih fontana. S učenicima su u pratnji bile nastavnice Zvjezdana Smes, Anica Čorba, Željka Grobenski Senjan i Sonja Amidžić.

Projekt „Skills in Practical Interdisciplinary Environment“ sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+ u iznosu od 84.443,00 EUR. U projektu su planirane i mobilnosti u Slovačku za učenike zanimanja ekonomist i kozmetičar, koje će se održati u školskoj godini 2021./2022.

FOTO: Strukovna škola Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI