Učenici iz našeg grada ugroženi u prometu: Nakon 10 godina moljakanja stiže rješenje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zajedničkom suradnjom Grada Križevaca i Hrvatskih cesta uspješno je riješena sva potrebna dokumentacija kako bi se izgradila autobusna ugibališta u Gornjim Vinama. Djeca Gornjih Vina do sada su školski autobus čekala uz samu cestu, a prema Pravilniku o autobusnim stajalištima, na ovoj dionici ne može se staviti samo autobusna kućica, već je potrebno izgraditi autobusno ugibalište kako bi djeca mogla sigurno ući u autobus, a promet nesmetano teći.

Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatskih cesta, istaknuo je kako će radovi biti gotovi već do početka svibnja.

– Hrvatske ceste zajedno s Gradom Križevcima izradile su projektnu dokumentaciju autobusnog ugibališta u naselju Gornje Vine, to je sam ulazak u grad Križevce. Potrebno je zbog sigurnosti samih sudionika u prometu, naročito školske djece i sami radovi trebali bi se izvesti do svibnja – kazao je Bobičanec.

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević zahvalio je Hrvatskim cestama na suradnji u rješavanju ovog problema sigurnosti djece.

– Prije svega zahvaljujemo Hrvatskim cestama i gospodinu Davoru Bobičancu što nam je pomogao u rješavanju dugogodišnjeg problema. Grad smo prijatelj djece i želja nam je da naša djeca sigurno stignu do škola. Ovim putem zahvaljujem mještanima Đurđici Kemenović, Mariji Nemčić i Ivanu Jaiću što su darovali dio svog zemljišta u svrhu izgradnje autobusnih ugibališta. Takav isti problem imamo i u naselju Bukovje i pokušavamo s Hrvatskim cestama riješiti dokumentaciju na zadovoljstvo građana mjesta Bukovja i njihove djece– kazao je Martinčević.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI