Učenici kroz radionice i zabavu učili o poznatom znanstveniku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Učenici svih razreda OŠ Fran Koncelak Drnje u povodu nedavne obljetnice smrti Nikole Tesle (7. siječnja) u sklopu Erasmus+ projekta održali su Teslin dan, a učitelji su organizirali mnogobrojne aktivnosti.

Kroz zanimljiv spoj predmeta koji naizgled ne idu skupa učenici su upoznali mjesta i države u kojima je živio ili se školovao, naučili su nešto više o njegovim izumima i pokusima, privatnom životu i navikama, izrađivali su njegovu vremensku crtu, svjetiljke od papira, biserne ogrlice, stripove, igrali memory, pričali priče i gledali film.

Na jednoj od radionica učenici su koristeći Web 2.0 alate i istražujući internet otkrili povezanost Tesle, broja tri, smartphonea i golubova. Tom prigodom su, zahvaljujući Mati Šimuniću koji je dao četiri para golubova pismonoša, učitelji učenicima predstavili golubove povezujući ih s Teslinom neprežaljenom golubicom. Radionica je završila puštanjem pismonoša, koji se uvijek uspiju vratiti svom vlasniku.

Teslin dan završio je igranjem Kahoot kviza kojim su učenici provjerili naučeno, a najuspješniji su i nagrađeni.

FOTO OŠ F. K. Drnje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI