Učenici kroz radionice i zabavu učili o poznatom znanstveniku

Podravski list profile

Učenici svih razreda OŠ Fran Koncelak Drnje u povodu nedavne obljetnice smrti Nikole Tesle (7. siječnja) u sklopu Erasmus+ projekta održali su Teslin dan, a učitelji su organizirali mnogobrojne aktivnosti.

Kroz zanimljiv spoj predmeta koji naizgled ne idu skupa učenici su upoznali mjesta i države u kojima je živio ili se školovao, naučili su nešto više o njegovim izumima i pokusima, privatnom životu i navikama, izrađivali su njegovu vremensku crtu, svjetiljke od papira, biserne ogrlice, stripove, igrali memory, pričali priče i gledali film.

Na jednoj od radionica učenici su koristeći Web 2.0 alate i istražujući internet otkrili povezanost Tesle, broja tri, smartphonea i golubova. Tom prigodom su, zahvaljujući Mati Šimuniću koji je dao četiri para golubova pismonoša, učitelji učenicima predstavili golubove povezujući ih s Teslinom neprežaljenom golubicom. Radionica je završila puštanjem pismonoša, koji se uvijek uspiju vratiti svom vlasniku.

Teslin dan završio je igranjem Kahoot kviza kojim su učenici provjerili naučeno, a najuspješniji su i nagrađeni.

FOTO OŠ F. K. Drnje

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti