Učenici kroz terensku nastavu na gradilištima tvrtke Radnik d.d. usvojili nova znanja

U sklopu predviđenih aktivnosti u petak, dana 11. ožujka 2022. godine, održana je terenska nastava za 43 učenika Srednje škole Ivan Seljanec iz Križevaca u pratnji svojih profesora, a u organizaciji tvrtke Radnik d.d. Križevci.

U sklopu nastave sudjelovala su 43 učenika od toga devet stipendista tvrtke Radnik d.d. Križevci, tri profesora i pedagogica škole, a prijevoz do gradilišta je osiguran autobusom.

Učenici su, uz poštovanje svih važećih epidemioloških mjera, doputovali u autobusu na gradilišta u Koprivnici gdje im je uz stručno vodstvo Inženjera gradilišta predočena trenutna faza izgradnje.

Po prvi puta su i sudjelovali i učenici 1. razreda, budući građevinski tehničari sa svojom nastavnicom Petrom Češnjak te učenici građevinskih struka (tesari, zidari, keramičari).

Cilj je bio upoznati učenike da izbliza svjedoče dinamičnim gradilištima, stvarnom stanju, elementima zaštite na radu te da u suradnji s inženjerima gradilišta komentiraju i diskutiraju o svim elementima procesa građenja te problematikama s kojima se inženjeri susreću u praksi.

Učenici su prvo posjetili gradilište Osnovne škole Podolice, gdje je obilazak gradilišta i pojašnjenja o glavnim obilježjima i radovima na izgradnji vodio voditelj građevinsko-obrtničkih radova Nino Kozjak , dipl.ing.građ. i pomoćnica inženjera gradilišta Lucija Pugar ,mag.ing.aedif. iz tvrtke Radnik d.d. Križevci (glavni izvođač radova).

Nakon obilaska radova na izgradnji Osnovne škole Podolice, krenulo se u posjet na gradilište upravne zgrade Podravke.

Glavni izvođač radova je tvrtka Radnik d.d. čiji su djelatnici,  glavni inženjer gradilišta Renato Nemec, dipl.ing.građ te poslovođa gradilišta Željko Munta pripremili predavanje  te upoznavanje s projektom rekonstrukcije građevine, kao i obilazak gradilišta te su opisali detalje poštivanja ugovornih uvjeta, rokova građenja, kvalitetu s naglaskom na važnost organizacije izvođenja radova.

Potom se išlo u obilazak Obrtničke škole Koprivnica gdje su pomoćnici inženjera gradilišta Ljubica Tinodi, bacc.ing.aedif. i Domagoj Masnec, struč.spec.ing.aedif. kratko upoznali učenike s radovima izgradnje i dogradnje. Učenici su pokazali veliko zanimanje za projekt te su imali brojna pitanja na koja su im sa zadovoljstvom odgovorena od strane stručnog kadra tvrtke Radnik d.d.

”Najvažnije je da su učenici došli doma ispunjeni lijepim utiscima i dodatnog stručnog edukacijskog sadržaja”.

Nakon opsežnog i vrlo poučnog obilaska svih gradilišta tvrtka Radnik d.d. organizirala je ručak za sve prisutne u hotelu Kalnik u Križevcima gdje se imalo priliku razmijeniti dojmove o viđenom.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI